Skischoenen voor brede voeten

Heb je brede voeten en ben je op zoek naar skischoenen dan is onderstaande belangrijk om te weten:
Skischoen merken werken veelal met leest-breedtes waarbij ze aangeven in mm hoe breed de schoen is. Het nadeel is dat deze gemeten wordt bij 1 lengtemaat van de skischoen, bij de overige lengtematen past men dit gemiddeld aan. Soms blijkt dat een brede schoen niet altijd breed is en een gemiddelde schoen soms juist wel verrassend breed uitvalt…

Er is niet één merk skischoenen aan te geven welke breed valt, alle merken hebben in hun collecties verschillende leest-breedtes opgenomen en hoewel de breedte van een voet een belangrijk deel van de pasvorm van een schoen is zijn er nog meerdere factoren die meespelen in de keuze voor je beste skischoen bij jouw voeten.

skischoenen opruimen (2)
  • Ski-ervaring en stijl
  • Sekse
  • Voetlengte
  • Voethoogte
  • Kuitomvang
  • Breedte van de hak
  • Eventuele blessures
  • Probleemzones aan je voeten
  • Lichaamsgewicht
  • Lichaamslengte

Het is dus altijd raadzaam na het nauwkeurig opmeten van je voeten verschillende modellen skischoenen te passen na het opmeten en beoordelen van de voeten zodat je een eerlijk advies krijgt welke skischoen het beste bij jou past.

Bij Sporthuis Olympia hebben we jarenlange ervaring, gebruiken we de nieuwste techniek om je voeten te meten met een 3d scan apparaat en kunnen we skischoenen helemaal op maat maken met de zogenaamde bootfitting technieken.

Je bent van harte welkom in onze winkel, gratis parkeren voor de deur en de koffie staat voor je klaar.

Wil je een afspraak maken, dat mag maar hoeft niet.

skischoen 3d scan

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs en hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen. Ze houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

 

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Rossignol
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).