Fitnessschoenen

Goede fitnessschoenen zijn de basis voor een fijne workout!

Met fitness bedoelen wij het sporten in sportscholen, fysiocentra, of thuis. Elke vorm van fitness vraagt om een andere belasting van je voeten en lijf. De mate waarin spieren, pezen en gewrichten worden belast, verschilt sterk per activiteit.

Onder de fitness valt een groot aantal verschillende activiteiten zoals steps, aerobics, cardio fitness, spinning, pilates, bodypump, cross fit maar ook dans- en combatworkouts.

Om blessures te voorkomen en het comfort te vergroten is het erg belangrijk om de eigenschappen van je schoenen goed af te stemmen op de activiteiten die je gaat doen en om voor de juiste maat te kiezen.

A612ED61-EF33-4191-9754-16FF3BCB8D6A

Er zijn grofweg 4 type trainingsschoenen:

  1. Heel stabiele schoen, voor extreem zwaar trainen van gewichten. Deze schoen heeft weinig demping, is harder en daardoor stabieler en heeft heel veel grip aan de zool. Heeft een losse hyperlift (verhoogd hakje voor het liften van gewichten waardoor je niet achterovervalt) zoals de Metcon van Nike.
  2. Minder stabiele maar comfortable schoen. Deze heeft wat demping in de zool maar is hierdoor minder stabiel. Ideaal voor iemand die redelijk lichte gewichten heft maar ook demping wil hebben tijdens het trainen op de loopband. Voorbeeld hiervan is de Nike zoom air Domination. Deze geeft energie terug als een trampoline.
  3. Lichte zachte schoen met veel demping. Ideale trainingsschoenen voor groepslessen waarbij men veel springt en draait. Zoals de Nike React
  4.  Een heel flexibele buigzame schoen. Het idee is ontstaan vanuit het op blote voeten lopen. De schoen geeft je wel bescherming maar weinig steun. Je traint daardoor andere spieren in je voeten, met als resultaat; sterkere voeten. Een voorbeeld hiervan is de Nike Free.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).