Hardloopsokken

Vergeet niet om in je fijne (nieuwe) hardloopschoenen de juiste sokken te gebruiken. Het zou jammer zijn om klachten te krijgen in je hardloopschoenen, blaren te lopen of minder prettig te lopen doordat je geen goede sokken aan hebt gedaan.

Wij hebben al jaren lang goede ervaringen met hardloopsokken van Falke. Een merk wat verschillende  soorten hele goede hardloopsokken maakt. Lees op deze pagina meer over het belang van goede sokken, eigenschappen en welke soorten er zijn.

falke run 4 cool

Tijdens het hardlopen doe je een groot beroep op je voeten. Je voeten zijn warm of koud, voelen elke stap die je zet, je voeten zweten, bij wrijving krijg je blaren op je voeten.
Hardloopsokken in je schoenen krijgen hierdoor een aantal verschillende functies:

 • transpiratievocht afvoeren
 • opvulling geven tussen je voet en de schoen
 • voeten verwarmen
 • demping bieden tijdens het lopen

Draag je sokken in je hardloopschoenen die dit minder goed doen dan krijg je schuring, ongemakken, blaren, wat het plezier in hardlopen aardig kan verpesten.

Goede hardloopsokken hebben de volgende eigenschappen:

 • transporteert het transpiratievocht
 • voorkomt schuiven in de hardloopschoenen en dus uiteindelijk blaren!
 • zijn anatomisch gevormd waardoor deze beter aansluiten aan je voeten. Je linkervoet is een spiegelbeeld van de rechtervoet, onlogisch dat je linker- en rechtersok dan precies het zelfde zijn… 
 • kunnen goed vocht opnemen
 • verwarmen bij kou de voeten en of verkoelen bij warmte de voeten
 • geven demping en bescherming van de voeten op de juiste plaatsen
 • hebben zo min mogelijk naden en “frotjes”.
 • hebben een kleine maatbreedte, waardoor maar 2 schoenmaten in 1 sok passen. 1 sok voor maat 35 tot 38 is voor maat 35 erg groot en maat 38 te klein. 
 • hebben een pasvorm die aansluit aan de voeten. Dames hebben veelal een slankere voeten dan heren.

Compressie kousen zijn effectief bij shinsplint- en achillespeesproblemen en kuitklachten. Compressiekousen zorgen voor een optimale afvoer van afvalstoffen en verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Door de afvoer van afvalstoffen herstel je sneller en heb je minder last van kramp en stijve kuiten.

Bij compressie kousen is het belangrijk om niet alleen de juiste voetmaat maar ook de goede omvang te kiezen zodat niet te weinig of veel compressie krijgt. We meten in de winkel je voeten en onderbeen op en adviseren je de juiste maat.

We hebben Compressie kousen van Herzog en Falke in onze collectie.

Op onze hardloopafdeling hebben we het hele jaar door verschillende hardloopsokken van Falke en ook Compressie kousen van Herzog en Falke op voorraad.

Graag geven we je persoonlijk advies in onze winkel en eventueel kunnen we je ook hardloopsokken laten passen in hardloopschoenen om zelf te ervaren hoe ze zitten.
Goed passende hardloopsokken en hardloopschoenen zijn samen  de start voor een fijne tocht!

hardlopen sporthuis olympia

Hieronder een korte uitleg van 2 verschillende modellen hardloopsokken 

 • Falke Run: Een “simpele” hardloopsok met anatomisch gevormd teenstuk. De teen en hiel zijn versterkt zodat ze nog langer meegaan. De sok bestaat voor 80% uit katoen om mee te hardlopen, sporten of voor dagelijks gebruik.
 • Falke RU4 cool: Een volledig uitgewerkte hardloopsok. Anatomisch gevormd. verdikkingen onder de voet bij de tenen en de hiel. Gemaakt van verschillende materialen waardoor de sok het transpiratie vocht optimaal opneemt en doorlaat. Deze sok hebben we in een normale lengte en korte versie.

Hieronder een korte uitleg van verschillende hardloopsokken met bijzondere eigenschappen en compressie kousen.

 • Falke Energizing: Stevige extra hoge hardloopkous die compressie geeft van de voeten tot net onder de knie, ideaal voor mensen met veel vocht in de benen. Afvalstoffen in voet, enkel en been worden door de compactheid van de sok beter afgevoerd.
 • Herzog Compressie kousen: zijn effectief bij Shinsplint- en achillespeesproblemen en kuitklachten. De compressiekousen zorgen voor een optimale afvoer van afvalstoffen en verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Door de afvoer van afvalstoffen herstel je sneller en heb je minder last van kramp en stijve kuiten.
 • Herzog Compressie Tubes: deze werken het zelfde als de Compressie tubes. Maar omdat je geen compressie op de voeten hebt moet je deze tubes na je cooling-down wel meteen uittrekken. 
 • Herzog enkelsok, deze sokken zijn kort en geven een een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Hierdoor houd je de normale welving van de voetzool in stand te houden en ontlast je de peesplaat waardoor de voetboog minder doorzakt.
 • Falke Gripsok: een sportsok met een mooie pasvorm, als extra de rubberen nopjes onder de voeten waardoor het schuiven in een schoen bijna niet meer mogelijk is.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie hardloopsokken.

Verder hebben we ook hardloopschoenen, hardloopkleding en hardloopaccessoires in onze collectie:

 

 

 

 

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).