Hoe moet een skischoen passen?

In het kort aangegeven past een skischoen goed als hij lekker “aan” zit, hiermee bedoelen we aangesloten zonder te knellen als de schnallen (skischoen sluitingen) met een klein beetje druk dicht zitten.

De tenen moeten in de gebogen skihouding net vrijkomen van de voorkant van de schoen. Rechtopstaand mogen je tenen de voorzijde raken. De hak moet vast zitten in de achterzijde van je schoen.

De reden waarom je schoen zo aangesloten moet zitten is dat je voeten, dus je schoenen direct je ski’s aansturen (actie-reactie). Heb je te veel ruimte in je schoenen dan is het dus veel moeilijker om te draaien met je ski’s en hier controle over te houden, je hebt dan zelfs met de beste ski’s te weinig grip.

 

flexen skischoen

We horen vaker terug dat mensen kiezen voor grotere skischoenen of hun hele “oude” skischoenen die wat ruimer zitten omdat ze bang zijn voor pijn in hun voeten. We begrijpen vaak wel waarom men denkt dat dit beter is.

Een skischoen is namelijk gemaakt van een harde buitenschaal en een zachte binnen schoen. Als de pasvorm van een skischoen net niet helemaal aansluit op jouw voeten zul je dit altijd tijdens het skiën blijven voelen. Dit kan je skiplezier aardig verpesten!

De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Al begint de keuze voor een goed passende skischoen bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Bij alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting. Een skischoen op maat voor veel meer skiplezier!

skischoenen laten drogen

De juiste skischoenen verkopen en aanpassen kost tijd en aandacht, dit willen we iedere klant graag geven!
Tip: maak een afspraak dan weet je zeker dat we je helpen en het helpt ons ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).