Korfbal

Korfbal is een buiten en binnensport voor dames en heren! Omdat korfbal een competitie buiten op het veld heeft en een in de zaal, heb je hiervoor 2 verschillende schoenen nodig.

Veldseizoen:
Voor het buitenseizoen een paar (kunst) grasschoenen, kan dat voor korfbal een echte korfbalschoen zijn, voetbalschoen (voor op gras) of een hockeyschoen (voor op kunstgras) zijn. Afhankelijk van de ondergrond, maar ook specifieke eisen van grip of demping (denk aan blessures!) kunnen we hierin een passend advies geven.

korfbalschoen mizuno

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je korfbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

 • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
 •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Zaalseizoen:
Voor het zaalseizoen bij korfbal heb je een paar indoorschoenen nodig. Vanwege het vele draaien, remmen en springen is de demping en stabiliteit (ook voor de enkels) erg belangrijk bij het voorkomen van blessures. Lees hier tips voor het kopen van zaalsportschoenen.

We hebben natuurlijk ook korfbalkleding en de mogelijkheid tot het leveren van teamkleding! Voor SDO in Veldhoven hebben we het wedstrijdtenue op voorraad. Daarnaast een SDO trainingspak, sporttas en allerlei trainingskleding voor korfbal.

sdo shirt hummer

Het kiezen van een lage of hoge korfbalschoen is vaak erg persoonlijk. Sommige mensen vinden gewoon een een hoge korfbalschoen prettiger zitten dan een lage.

Wat wel goed is om te weten is dat de plaats waar je je enkel kan omzwikken vrij laag zit en dus ook in een lage korfbalschoen zit. Hierdoor kan een lage korfbalschoen ook prima ondersteuning geven. Begrijpelijk is wel dat als je meer schoen om je enkel voelt dat je meer voluit durft te gaan als je dit gewent bent.

Ben je op zoek naar een goede sportbeha voor tijdens het korfballen? Onze verkoopsters helpen je graag om een goede keuze te maken. Kijk hier voor meer informatie over sportbeha’s.

We hebben onderstaande merken zaal en veld korfbalschoenen in onze collectie.

 • Asics
 • Mizuno
 • Adidas
 • Nike
 • Brabo

Verder hebben we korfbalkleding en of accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

 • Mizuno
 • Hummel
 • Rucanor
 • Erima
 • Nike
 • Adidas
 • Mikasa

   

      

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).