Tennisracket testen

Wil je een tennisracket testen?
Bij Sporthuis Olympia bieden we je het hele jaar door de mogelijkheid voor klanten die bij ons een racket willen kopen om vóór aankoop van een nieuw racket deze eerst GRATIS te testen tijdens een eigen training of wedstrijd.

Hiermee kun je kijken of deze voldoet aan jouw wensen, zo niet dan lenen we je graag een ander racket uit… totdat je een goede keuze kan maken in de aankoop voor een nieuw racket.

Wij testen zelf ook regelmatig tennisrackets, kijk hier onder naar enkele reviews van Rob over tennisrackets.

testrackets

Kom naar de winkel of neem contact met ons op om af te spreken welk racket dat jij GRATIS wil uitproberen!

Deze mogelijkheid is vooral nuttig bij tennissers die al langer tennissen.
We denken graag met je mee wat voor soort tennisracket het beste bij je past en je het beste uit kan gaan testen en of dit zinvol is.

In onze collectie hebben we testrackets van alle merken en van bijna alle types. Het kan soms voorkomen dat je even moet wachten dat een andere klant dit racket aan het testen is maar een testracket voor je reserveren is natuurlijk geen probleem

tennisrackets

Als we je adviseren over een nieuw tennisracket is het voor ons altijd fijn om te weten waar je tot nu toe mee tennist.
Het is heel verstandig om je oude racket mee naar de winkel te nemen als je een nieuwe wil kopen. Zo kunnen we zien welk type, merk en model racket ben je gewent, de staat van het racket en de bespanning en de gripmaat.

Bij de aankoop van een nieuw tennisracket is het goed om na te denken wat je graag anders wil ten opzichte van je oude racket.
Dat kan zijn, meer slagkracht, meer comfort, minder last van je tennisarm, meer controle…

Bedenk dus waar je last van hebt tijdens of na het tennissen en wij denken met je mee wat voor jou dan een “beter” racket zou kunnen zijn of dat een nieuwe bespanning een goede oplossing kan zijn!

Van een nieuw tennisracket kun je lang veel plezier hebben, de volgende tips helpen hierbij:

  • Laat je racket regelmatig bespannen en bescherm de bovenkant van je racket meteen met toptape (bij ons is de toptape vervanging gratis bij het bespannen van je tennisracket)
  • Vervang regelmatig je grip van je tennisracket hierdoor krijg je een betere grip en ga je minder overbodig knijpen.
  • Sla alleen met je tennisracket tegen tennisballen en gooi niet met je racket, hierdoor heb je een hoge kans op een framebreuk.
  • Leg je tennisracket niet lang in de hete zon of op de verwarming dit droogt de  bespanning en grip uit.
  • Het is niet verstandig om je tennisracket veel op vochtige plaatsten te laten liggen dit vergroot de kans op schimmelvorming en roest.

We hebben onderstaande merken tennisrackets in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en hun voorkeuren.

  • Head
  • Wilson
  • Babolat
  • Dunlop
  • Yonex

Hieronder zie je een greep uit onze collectie tennisrackets.

Verder hebben we on onze tenniscollectie natuurlijk ook tenniskledingtennisschoenen, tennistassenbespanservice , tennisballen en ook padelrackets.

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).