Welk tennisracket past bij mij?

Deze vraag over rackets word ons vaak gesteld.
Ons antwoord is: “het racket dat past bij jouw speelsterkte en speelstijl”.

Sommige tennisrackets passen namelijk beter bij een man dan een vrouw. Krachtige of betere spelers kiezen veelal voor een zwaarder racket en recreatieve of minder krachtige spelers voor een lichter racket.

Je kan hele schema’s en analyses doorlopen maar heel belangrijk is hoe een racket aanvoelt bij een slaande of anticiperende beweging. Wanneer deze niet prettig aanvoelt is de kans groot dat deze gewoon niet bij je past.

tennisrackets babolat en wilson

Bij het adviseren van een nieuw tennisracket is het voor ons altijd fijn om te weten waar je op dit moment mee tennist.
Het is heel verstandig om je oude racket mee naar de winkel te nemen wanneer je een nieuwe komt kopen. Zo kunnen we zien welk type, merk en model racket je gewend bent, de staat van het racket en de bespanning en de gripmaat.

Bij de aankoop van een nieuw tennisracket is het goed om na te denken wat je graag anders wil ten opzichte van je oude racket.
Dat kan zijn, meer slagkracht, meer comfort, minder last van je tennisarm, meer controle…

Bedenk dus waar je last van hebt tijdens of na het tennissen en wij denken met je mee wat voor jou dan een “beter” racket en eventuele bespanning kan zijn.

Er zijn diverse verschillen in tennisrackets en we zeggen het maar meteen “elk voordeel heeft zijn nadeel”


Groot of klein racketblad: De oppervlakte van het racket bepaalt natuurlijk de grootte van het ideale raakvlak. Daarnaast geeft een grotere oppervlakte ook meer snelheid (de snaarlengte wordt groter, en de bespanning is de motor van je racket!).


Flexibel of stijf door materiaalkeuze: Hoe groter het bestanddeel graphite (en evt. Carbon) in je racket, hoe stijver het wordt. Een stijver (of stugger) racket geeft meer vaart aan de bal en meer controle. Een flexibeler racket is meestal comfortabeler.


Licht of zwaar tennisracket: Volwassen rackets variëren ongeveer van 240 gram tot 350 gram! Een lichter racket biedt meer comfort, een stugger racket meer controle en slagkracht.


Balans in de top, midden of in de grip: Door de balans verder naar de top te verplaatsen krijgt een racket meer slagkracht. Het voelt wel meteen zwaarder aan, en belast de pols ook meer. Echt top-zware rackets zien we niet veel meer. Lichte rackets zijn meestal “in balans” en zwaardere rackets zijn vaker “handle-weight”.

Om uit te sluiten dat je een racket koopt die niet voldoet aan je wensen is er bij ons altijd de mogelijkheid om deze zelf op de tennisbaan uit te proberen.

Test bij ons GRATIS nieuwe rackets om te kijken welke het beste bij jouw past!

Zelf testen wij ook graag onze rackets, zodat we je nog beter kunnen adviseren!
Hieronder staan een aantal filmpjes met reviews over tennisrackets die wij zelf getest hebben.

testrackets

Heb je een model racket gekozen dat bij je past dan is uiteindelijk de maat van de grip nog belangrijk om een goede keuze in te maken.
Een te kleine of te grote grip vergroot namelijk de kans op blessures in je onderarm. Bij een verkeerde maat grip ga je namelijk veel meer knijpen om het racket niet te laten draaien in je hand.

De grip van het racket moet als eerste comfortabel in je hand liggen.
Om te testen -kijken of de maat van de grip goed is- kijken we als je het racket vast hebt of de wijsvinger van je andere hand mooi tussen je duimmuis en vingertoppen past. sluit dit samen mooi aan dan is de grip goed.

Er zijn mogelijkheden om een te kleine grip te verdikken met behulp van een krimpkous.
Een eenmaal te grote grip kan helaas niet worden verkleind…

Ook voor kinderen hebben we tennisrackets in onze collectie.

Helaas is het voor kinderen niet mogelijk om uit de junior collectie tennisracket te testen.

Kinderrackets worden vooral op lichaamslengte gekozen, en natuurlijk telt tennis-ervaring mee. In de kleine lengtes (voor kinderen vanaf 3 jaar) worden meestal aluminium rackets gebruikt. Dit zijn lichte rackets die tegen een stootje kunnen en die het leren tennissen makkelijker maken. In de grotere lengtes, van 8 tot 12 jaar, is er ook de keuze voor een helemaal kunststof racket of een combinatie aluminium met kunststof mantel. Deze leveren meer slagkracht, grotere precisie en minder trillingen op. Vooral voor actieve jeugd die veel op de baan staat is dat een aanrader.
Grofweg kun je kinderrackets in de volgende maten en materialen vinden:
Tot 5 jaar 19” 52 cm. Aluminium
Tot 7 jaar 21” 56 cm. Aluminium
Tot 9 jaar 23” 60 cm. Aluminium of Aluminium met kunststof mantel
Tot 11 jaar 25” 64 cm. Aluminium met kunststof mantel of 100% kunststof
Tot 12 jaar 26” 66 cm. Kunststof, veelal glassfiber gecombineerd met Graphite.
27” 68 cm. Dit zijn volwassen rackets.

We hebben onderstaande merken tennisrackets in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en hun voorkeuren.

  • Head
  • Wilson
  • Babolat
  • Dunlop
  • Yonex

Hieronder zie je een greep uit onze collectie tennisrackets.

Verder hebben we in onze tenniscollectie natuurlijk ook tenniskledingtennisschoenen, tennistassenbespanservice , tennisballen en ook padelrackets.

 

 

 

 

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).