Tips bij het dragen van je rugzak

We geven je hier tips over het dragen van je rugzak op de juiste manier. Dit is belangrijk omdat een rugzak lichter kan aanvoelen dan het daadwerkelijke gewicht. Zo kun je nog beter en langer genieten van het wandelen.

Het begint dus met het kiezen van een rugzak die bij je past. Hierna om de rugzak op de juiste manier in te pakken en hierna om de rugzak op de goede manier af te stellen zodat deze lekker draagt.

De belangrijkste regel hierbij is: Een rugzak hangt aan je schouders maar het meeste gewicht leunt op je heupen en hoe dichter het gewicht tegen je lichaam zit hoe lichter de rugzak voelt. Hieronder hebben we voor je in de juiste volgorde gezet hoe je je rugzak moet afstellen om deze zo comfortabel mogelijk te dragen.

DEUTER-aanpassen-rugzak

Maak alle riemen en banden losser om hierna in de juiste volgorde je rugzak af te stellen.
Maak hierna de rugzak compacter door de compressiebanden vast te zetten om je spullen. Doe hierna de rugzak om.

 

Doe de rugzak om, de heupband moet in het midden op bekkenhoogte zitten en klik deze vast. Hiermee komt het meeste gewicht op je heupen. Terwijl de schouderbanden nog helemaal los zijn mag het gewicht lekker op je heupen leunen.

 

 

Stel de schouderbanden strak af hiermee komt het gewicht dicht tegen je lijf, doe dit zonder dat je heupband omhoog komt, dus niet te strak. Hierdoor voelt de rugzak veel minder zwaar en krijg je minder belasting op je rug, schouders en heupen.
De verhouding in gewicht is ongeveer op je heupen 80% en op je schouders 20%.

Stel je heup gordel spanbandjes verder af, let op dat je deze gelijkmatig verdeelt zodat de rugzak in evenwicht blijft.

 

 

 

   

Stel de schouderstabilisatiebanden af, ook gelijkmatig verdeeld. Hiermee sluit de rugzak goed aan op je schouders en komt het gewicht nog iets meer naar je heupen. Zorg wel dat je de schouderbanden niet te strak afstelt, de schouderbanden moeten de lijn van de schouders blijven volgen!

Een borstband stel je als laatste af, deze zorgt ervoor dat je schouder banden goed op de plaats blijven zitten.

 

 

Een rugzak die mooi gevuld is met de spullen die je meeneemt draagt het lekkerste op de rug. Een te grote rugzak die bijna leeg is loopt niet lekker doordat spullen gaan schudden en schuiven. Een kleine rugzak die volgepropt is verdeelt het gewicht ook niet prettig op je rug. Verder is het ook belangrijk om naar de pasvorm van de rugzak te kijken of deze goed bij je postuur aansluit.

Om zoveel mogelijk plezier te hebben van je nieuwe rugzak, kies een rugzak die bij je past en pak deze op de juiste manier in!

rugzakken

Terwijl je aan het lopen bent krijg je een natte rug…

Het merk Deuter is “groot” geworden met rugzakken met het “air comfort” systeem. Het is een systeem met een frame aan de zijkanten en onderkant van de rugzak waardoor de rugzak vrij hangt van je rug voor optimale ventilatie, wat erg goed werkt.

Deuter heeft veel verschillende modellen rugzakken en naast het Air comfort systeem ook andere manieren om de “warmte“ van rugzakken op de rug zo goed mogelijk kwijt te raken en zo veel mogelijk rugventilatie te geven. Men maakt veel gebruik van Mesh materiaal met een zeer open structuur in schouderbanden en verdikkingen op de rug.

Kom in onze winkel kijken naar de verschillende rugzakken ervaar zelf het verschil.

Rugzakken zijn niet waterdicht maar waterafstotend. De materialen, stoffen die Deuter gebruikt zijn wel meerdere keren bewerkt om zoveel mogelijk het water buiten te houden.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je spullen niet nat worden kun je ze op regenachtige dagen beter inpakken in plastic alvorens ze in de rugzak te doen.

Verder zijn er ook regencovers speciaal voor rugzakken verkrijgbaar en bij sommige modellen van Deuter zijn deze al in de rugzak verwerkt.

Wij hebben rugzakken van Deuter in ons assortiment. Onderaan deze pagina krijg je een impressie van onze collectie rugzakken.

Verder hebben we in onze wandelkelder ook wandelschoenen, wandelkleding, wandelsokken en wandelstokken in ons assortiment.

         

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).

Tips bij het inpakken van je rugzak

Er zijn veel verschillende soorten en maten van rugzakken, de kunst is om de juiste rugzak te kiezen bij jouw postuur en pakvolume.

Door je passende rugzak op een goede manier in te pakken en kan deze lichter aanvoelen dan het daadwerkelijke gewicht. Door een rugzak op een verkeerde manier in te pakken en om te doen kan 20 kg aanvoelen als 25 kg…..
Dus belangrijk om een goed passende rugzak goed om te doen en op de goede manier in te pakken. Hier volgen wat tips:

Neem niet te veel mee! Probeer niet meer dan 15 kg mee te nemen voor een (meerdaagse) tocht. Afhankelijk van je conditie kun je maximaal 20 tot 25% van je lichaamsgewicht dragen, blijf kritisch op wat je meeneemt!

Kleine lichte spullen (kompas, zonnebrand, snack, pet, etc) die je vaker nodig hebt onderweg kun je het beste in de boven deksel van de rugzak doen zodat je deze onderweg altijd gemakkelijk aankan.

Leg geen zware spullen boven in de rugzak, het zwaartepunt moet onderin tegen je rug aan liggen.

Grote lichte artikelen leg je helemaal onderin je rugzak.

Leg de zware spullen het dichtst bovenin tegen je rug in het middenvak, lichte spullen kun je hierom heen aan de buitenkant van de rugzak stoppen.
Hierdoor komt er minder gewicht te hangen aan je schouders en rug en draag je dit meer met je heupen.

Verdeel het gewicht van de spullen over de hele breedte van de rugzak zodat je niet scheef gaat lopen, let ook hierbij op met de zijvakken dat je het gewicht eerlijk verdeeld.
Als je het gewicht niet goed verdeeld heb je sneller kans op blessures of zijwaartse valpartijen.

Maak gebruik van de verschillende compartimenten zodat je bepaalde artikelen sneller kan pakken. Doe voor de zekerheid een zakje om spullen die kunnen “lekken”.

Heb je een onder-vak in de rugzak, doe hier spullen in die je waarschijnlijk niet nodig hebt tijdens het wandelen en die licht zijn.

Laat zo min mogelijk spullen aan de buitenkant van je rugzak bungelen. Dit verstoord de stabiliteit en daarbij kunnen schoenen, wandelstokken of andere dingen die je aan de buiten kant hangen kunnen ergens aan blijven haken of vallen.
Het beste is om een zo compact mogelijk geheel te krijgen.

Een rugzak die mooi gevuld is met de spullen die je meeneemt draagt het lekkerste op de rug. Een te grote rugzak die bijna leeg is loopt niet lekker doordat spullen gaan schudden en schuiven. Een kleine rugzak die volgepropt is verdeelt het gewicht ook niet prettig op je rug. Verder is het ook belangrijk om naar de pasvorm van de rugzak te kijken of dat deze goed bij je postuur aansluit.

Om zoveel mogelijk plezier te hebben van je nieuwe rugzak, kies een rugzak die bij je past!

Terwijl je aan het lopen bent krijg je een natte rug…

Het merk Deuter is “groot” geworden met rugzakken met het “air comfort” systeem. Het is een systeem met een frame aan de zijkanten en onderkant van de rugzak waardoor de rugzak vrij hangt van je rug voor optimale ventilatie wat erg goed werkt.

Deuter heeft veel verschillende modellen in rugzakken en naast het Air comfort systeem ook meerdere manieren om de “warmte“ van rugzakken op de rug zo klein mogelijk te maken en zo veel mogelijk rug ventilatie te geven. Men maakt veel gebruik van Mesh materiaal met een zeer open structuur in schouderbanden en verdikkingen op de rug.

Kom in onze winkel kijken naar de verschillende manieren van rug ventilatie en ervaar zelf het verschil.

De belangrijkste regel is: Een rugzak hangt aan je schouders maar het meeste gewicht leunt op je heupen en hoe dichter het gewicht tegen je lichaam zit hoe lichter de rugzak voelt.

  1. Maak alle riemen en banden losser om hierna in de juiste volgorde je rugzak af te stellen.
  2. Maak als eerste de rugzak compacter door de compressiebanden vast te zetten om je spullen. Doe hierna de rugzak om.
  3. Doe de rugzak om, de heupband moet in het midden op bekkenhoogte zitten en klik deze vast. Hiermee komt het meeste gewicht op je heupen. Terwijl de schouderbanden nog helemaal los zijn mag het gewicht lekker op je heupen leunen.
  4. Stel de schouderbanden strak af hiermee komt het gewicht dicht tegen je lijf, doe dit zonder dat je heupband omhoog komt, dus niet te strak. Hierdoor voelt de rugzak veel minder zwaar en krijg je minder belasting op je rug, schouders en heupen. De verhouding in gewicht is ongeveer op je heupen 80% en op je schouders 20%.
  5. Stel je heup gordel spanbandjes verder af, let op dat je deze gelijkmatig verdeeld zodat de rugzak in evenwicht blijft.
  6. Stel de schouder stabilisatie banden af, ook gelijkmatig verdeeld. Hiermee sluit de rugzak goed aan op je schouders en komt het gewicht nog iets meer naar je heupen. Zorg wel dat je de schouderbanden niet te strak afstel, de schouderbanden moeten de lijn van de schouder blijven volgen!
  7. Een borstband stel je als laatste af, deze zorgen ervoor dat je schouder banden goed op de plaats blijven zitten

Rugzakken zijn niet waterdicht maar waterafstotend. De materialen, stoffen die Deuter gebruikt zijn wel meerdere keren bewerkt om zoveel mogelijk het water aan de buiten zijde te houden.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je spullen niet nat worden kun je ze op regenachtige dagen beterin pakken in plastic alvorens ze in de rug zak te doen.

Verder zijn er ook regencovers speciaal voor rugzakken verkrijgbaar en bij sommige modellen van Deuter zitten deze al in de rugzak verwerkt.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie Deuter rugzakken en heuptassen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).