Wandelen zonder blaren

Wil jij wandelen zonder blaren?

Wandelschoenen en sokken hebben grote invloed op het voorkomen van blaren tijdens het lopen.

Als eerste zijn goed passende schoenen erg belangrijk, ze moeten je voeten niet laten schuiven maar je tenen wel de ruimte geven om te bewegen.
We raden je dan ook aan om tijd te nemen om de juiste schoenen te kiezen en meerdere schoenen te passen om ook verschillen tussen wandelschoenen zelf goed te voelen.

Heb je wandelschoenen die goed passen maar nog steeds last van blaren? Vergeet niet om je wandelschoenen na een dag flink wandelen goed drogen. Je voeten verliezen veel vocht (meer dan een borrelglaasje per dag) en vocht vergroot de kans op blaren!

Kijk hierna dan eens naar je wandelsokken. Deze zijn namelijk ook heel belangrijk bij het voorkomen van blaren. Wandelsokken moeten als eerste je voeten beschermen (opvulling geven tussen voeten en schoenen), transpiratievocht goed opnemen demping geven tijdens het lopen en voeten eventueel verwarmen. 

Draag je sokken in je wandelschoenen die dit minder goed doen dan krijg je pijn, ongemakken, blaren, wat het plezier in wandelen aardig kan verpesten.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).