Wandelkleding

Afhankelijk van het seizoen waarin je gaat wandelen kies je wandelkleding. Elk voorjaar hebben we weer een zorgvuldig samengestelde nieuwe collectie wandelkleding.

Zoals bij vele sporten is het ook bij wandelen van belang dat je kledingmaterialen kiest waarin je transpiratievocht goed afgevoerd kan worden zodat je huid niet nat blijft en je het koud kan krijgen. Verder is het belangrijk dat je vrij kan bewegen in je wandelkleding.

wandelkleding

Draag liever geen katoenen hemdjes, shirts, kleding tijdens het wandelen. Katoen heeft de eigenschap dat het veel vocht opneemt en vasthoudt, hierdoor krijg je het eerder koud en gaan je spieren afkoelen.
Een goed alternatief voor katoenen onderkleding zijn hemden of shirts van Odlo, gemaakt van materiaal dat je huid droog houdt en het transpiratievocht goed doorlaat naar de volgende “laag” kleding.
Gebruik je geen hemd of onderkleding dan zijn polo’s of shirts gemaakt van synthetisch ademend materiaal fijn om te dragen tijdens het wandelen.  Het zorgt er namelijk voor dat je huid droog blijft en transpiratievocht naar buiten word afgevoerd.

Meerdere “lagen” kleding over elkaar aandoen heeft als voordeel dat je altijd een laag aan of uit kan doen afhankelijk van het weer, temperatuur.
1. Begin eventueel met een “onder” shirt wat transpiratievocht goed doorlaat.
2. Hierna kun je een shirt of polo aandoen (niet van katoen maar van ademend materiaal)
3. Vest met lange mouwen (ook gemaakt van materiaal wat transpiratievocht goed doorlaat)
4. Jas die ademend en waterdicht is. Hierin zijn vele verschillende kwaliteiten. Laat je hier goed over informeren.
5. Wandelbroeken ( kort – lang of rokjes) hebben veelal ook de eigenschap dat ze ademend zijn en sneldrogend en minder naden die kunnen schuren op je benen.
6. Afritsbroeken zijn  erg handig als temperaturen tijdens het wandelen omslaan en om je te beschermen, niet alleen tegen de kou of regen maar ook tegen onverwachte struiken en prikkers langs de paden.

Vergeet goed passende wandelsokken niet als je lekker wil gaan wandelen!
Sokken beschermen je voeten nemen het transpiratie vocht op. Heel belangrijk hierbij is dat de sokken naadloos zijn waardoor er geen naden over je voeten schuren!
Verschillende linker- en rechtersokken zorgen voor een veel betere aansluiting aan je voeten. Goede wandelsokken kunnen vervelende blaren voorkomen.

Vooral bij nat en koud weer zijn winddichte en waterdichte jassen ideaal zeker als ze dan ook nog ademend zijn. Hierin zijn veel verschillende kwaliteiten en eigenschappen, we helpen je graag om te kijken welk type jas het beste voldoet aan jouw wensen.

We hebben verder ook ruime keus uit shirts, polo’s, tops, shorts, wandelrokjes, bodywarmers, broeken, vesten en softgel jacks om je wandeluitrusting compleet te maken. 

wandelkleding heren

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe wandeljas die ademend en waterdicht is moet je deze wel op de juiste manier wassen

Laat natte kleding altijd goed drogen. Is het tijd om ze uit te wassen, volg de instructies van het etiket in de jas en gebruik hiervoor speciaal wasmiddel waardoor de ademende en waterdichte eigenschappen van de jas niet verdwijnen.

Wij verkopen hiervoor was- en impregneermiddel van Nikwax.

Ons advies is om wandeljassen niet naar de stomerij te brengen. Lees hier meer  informatie over het uitwassen van ademende en waterdichte materialen of kom naar de winkel voor persoonlijk advies. We helpen je graag!

We verkopen wandelkleding van de merken:

  • Ice peak
  • Tenson
  • High Colorado
  • Luhta

 

Verder hebben we wandelsokken in onze collectie van:

  • Falke
  • Lowa

 

We verkopen wasmiddel voor waterdichte en ademende kleding van het merk:

  • Nikwax

Hieronder zie je een greep uit onze collectie wandelkleding.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).