Wandelschoenen onderhouden

Nieuwe of wat oudere wandelschoenen, hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten.

Goed onderhouden van je wandelschoenen is dan wel belangrijk. Hieronder geven we een aantal tips waardoor je nog langer plezier aan je (nieuwe) lederen of synthetische wandelschoenen zult beleven.

In onze winkel hebben we onderhoudsmiddelen van Nikwax om je wandelschoenen zo goed mogelijk te kunnen onderhouden.

nikwax wandelschoenen

Nikwax Footwaer Cleaning gel is schoonmaakmiddel speciaal ontworpen voor waterafstotende schoenen.
Het reinigt veilig je schoenen terwijl het de waterafstotende en ademende eigenschappen revitaliseert.

Deze cleaning gel is ideaal voordat je je wandelschoenen gaat impregneren.

Fabric en leather proof impregneer spray, impregneert stof en leer door middel van een gemakkelijke spray.

Gebruik het middel op vochtig, of droog leer of stof en laat het hierna drogen.

Het is een veilig impregneer middel zonder schadelijke oplosmiddelen en fluocarbon. Houd er wel rekening mee dat deze behandeling pas na 24 uur volledig effectief is.

 

Nikwax waterfroofing wax for leather is impregneer middel dat op een veilige en handige manier bescherming geeft op glad leer.

Gebruik het middel op vochtig, of droog leer. Smeer het in met de handige verdeel dop en het werkt meteen.

Deze wax geeft meteen een hoogwaardige impregnering en behoud de ademende werking van het leder. Je hoeft niet te wachten totdat het leer droog is.

Conditioner for Leather van Nikwax voedt en impregneert het leer en maakt oud en uitgedroogd leer weer soepeler.

Deze conditioner is gemakkelijk aan te brengen met de geïntegreerde spons. Breng het aan op nat leer zodat de poriën goed geopend zijn, eventueel te veel opgebracht kan verwijderd worden met een doek.

“Mag je je vieze lederen wandelschoenen gewoon onder de kraan afspoelen?”

“Ja hoor, een koe krimpt toch ook niet in de regen?”

Ook wandelschoenen zonder leer, gemaakt van synthetische stoffen mag je gewoon schoonmaken onder de kraan.

Kijk hiernaast naar het filmpje waarin we aangeven hoe je het beste je vieze schoenen schoon kan maken en hierna impregneert.

Zitten je schoenen vol modder na een stevige wandeling?
Maak ze dan eerst goed schoon. Wellicht is het handig om de veters eruit te halen, zo kom je overal goed bij.

Maak zowel lederen en synthetische wandelschoenen schoon met een borstel en warm water. Gebruik hierbij eventueel het speciaal schoonmaak middel voor wandelschoenen  footwear cleaning gel van NIKWAX. We adviseren het schoonmaken met water vooral ook als je hierna de wandelschoenen wil impregneren.

Alleen droog afborstelen met een zachte borstel voldoet als kort geleden de schoenen volledig behandeld zijn met impregneermiddel en je schoenen niet heel vies of nat geworden zijn tijdens het wandelen.

We adviseren om regelmatig (afhankelijk van hoeveel je ze gebruikt en hoe vaak ze nat zijn geworden) je schoenen te impregneren.

Onder normale omstandigheden bij 1x per week gebruik adviseren we 1x per 6 tot 8 weken te impregneren.
Vuil en water krijgt hierdoor niet de kans om door te dringen en de schoenen houden hun ademend vermogen. Houd er wel rekening mee dat zo’n behandeling pas na 24 uur volledig effectief is.

Spuit lederen wandelschoenen – als ze nog vochtig zijn!! – in met een goed impregneermiddel of behandel ze met speciale wax. Als de schoenen vochtig zijn, staan de poriën van het leer namelijk wijd open en kan het impregneermiddel diep in het leer doordringen.

Voor wandelschoenen gemaakt van synthetische materialen maakt het niet uit of de wandelschoenen droog of vochtig zijn als je ze wil impregneren met een spray.

Laat je schoenen na elk gebruik goed luchten en drogen!
Haal het voetbed en evt. de natte veters uit de schoenen en trek de tong helemaal naar voren.

Zet ze het liefst niet in de directe zon of bij de warme radiator. Ook bij het schoonmaken of verzorgen van je schoenen is het handig om de veters eruit te halen dan kom je overal goed bij.

Verzorg je lederen wandelschoenen regelmatig met een speciaal verzorgingsproduct voor wandelschoenen. Doe je dit niet dan droogt het leer uit en wordt het broos.

Zeker als ze vaak nat worden raden we aan om een middel te gebruiken wat het leer ook voedt.

Van Nikwax hebben we hiervoor conditioner for leather , en waterproofing wax fot leather. Gebruik je regelmatig de impregneer spray van Nikwax dan zou deze ook voldoende voeding moeten geven. Heb je vragen wat precies verschillen zijn? We leggen het je graag uit!

Gebruik géén olie of vet om het leer zacht en waterdicht te maken. Dan verliezen de schoenen stabiliteit en kracht en worden de poriën door het vet afgesloten. Hierdoor verliezen ze het ademend vermogen en voelen ze aan als rubberlaarzen.

Berg je wandelschoenen op in een goed geventileerde ruimte. Een schoenenspanner helpt eventueel om de vorm nog beter te laten behouden.
Zijn de wandelschoenen nog vochtig, prop ze dan vol met kranten. Het vocht wordt zo goed geabsorbeerd en de schoenen blijven in vorm. Haal na een dag de kranten weer uit je schoen en herhaal zo nodig totdat ze droog zijn.

Zet je schoenen nooit op in een vochtige ruimte dan kunnen ze beschimmelen. Een te warme bergruimte zoals in de directe zon, bij een warme radiator of in de kofferbak van je auto is ook niet verstandig.

Hieronder zie je onze collectie onderhoudsproducten voor wandelschoenen van Nikwax.

 

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).