Wandelschoenen

We wandelen al veel in het dagelijks leven maar het is ook heerlijk om lekker naar buiten te gaan als extra beweging, sport, buitenactiviteit en in de vakantie.

Wandelschoenen zijn dan heerlijk om op te lopen omdat ze veel comfort en extra steun geven tijdens het lopen.

Kies de wandelschoen die bij jou past en geschikt zijn voor het gebruik waarvoor je ze koopt. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Laat je daarom goed adviseren door onze wandelschoen specialisten!

wandel heren

Je voeten goed  laten opmeten is erg belangrijk. Zijn je voeten extra breed of juist smal, hoge wreef, smalle hiel.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je wandelschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van je voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren opmeten. 

 •     3d scan in onze wandel-kelder. Hiervoor krijg je even speciale sokken aan bij het opmeten. Deze scan geeft een duidelijk beeld van de lengte van je voeten, breedte van je voorvoet en hiel, hoogte van je wreef en de hielstand.
 • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet en hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hiermee wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
 •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten en de hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

In onze wandel- en wintersportkelder hebben we het hele jaar door een ruim assortiment wandelschoenen van verschillende merken.

Graag geven we je persoonlijk schoenadvies in onze winkel en laten we je meerdere schoenen passen om tot de juiste schoenen voor jou te komen.
Goed passende schoenen zijn de start voor een fijne wandeltocht, lees hier extra informatie over het voorkomen van blaren in (wandel-) schoenen.

De volgende vragen geven ons en jezelf een beter beeld welk type wandelschoenen het beste bij je past.

 1. Waar ga je voornamelijk lopen met je nieuwe wandelschoenen?
 2. Bij welke temperaturen ga je voornamelijk wandelen, heb je waterdichte wandelschoenen nodig of juist niet!
 3. Welke afstanden loop je dan per dag of per keer?
 4. Op welke ondergrond ga je lopen?
 5. Loop je wel of niet met (zware) bepakking?
 6. Ben je een heel licht of zwaar persoon?

Wandelschoenen zijn onder te verdelen in onderstaande categorieën

 • A voor korte wandeling over asfalt of harde paden.
  Schoenen zijn licht, hebben een flexibele zool en zijn meestal laag.
 • A/B voor trekking, lange meerdaagse wandelingen over asfalt en/of onverharde paden. Schoenen zijn laag of halfhoog, redelijk flexibele zool
 • B voor korte of langere (berg-) wandeling, langere afstanden met bepakking. Schoenen zijn halfhoog en hebben een stugge zool
 • C* voor meerdaagse bergtochten. Schoenen zijn hoog, hebben een hele stugge zool en zijn stijgijzer vriendelijk
 • D* voor korte en meerdaagse expedities. Schoenen zijn hoog, hebben een zeer stijve zool, gemaakt voor stijgijzers

*deze schoenen hebben wij niet in onze collectie

Het kiezen van een lage of hoge wandelschoen is vaak erg persoonlijk. Sommige mensen vinden een lichte lage wandelschoen veel mooier dan een hoge (vaak lompere) schoen. Kies de schoen die bij je past maar…

Vergeet hierbij niet dat een lage zachte schoen veel comfort en demping biedt maar minder steun en grip! Naarmate je afstand groter wordt, de ondergrond grover, bepakking zwaarder, heb je wellicht een stuggere, zwaardere, hogere schoen nodig!

         

Een wandelschoen moet gewoon goed zitten maar als er nog kleine aanpassingen zijn kunnen we je wandelschoenen aanpassen met een op maat gemaakt zooltje.

Soms kan een andere manier van veteren verlichting geven bij een hoge wreef of juist meer steun en stevigheid geven bij je enkel. Vraag in de winkel om tips hiervoor.

Bij lederen schoenen kunnen we op sommige plekken met een knobbeltang het leer plaatselijk wat soepeler maken en je voet meer ruimte geven bij bijvoorbeeld een hallux valgus.

We hebben onderstaande merken wandelschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten wandelaars en voettypes.

 • Lowa
 • Meindl
 • Salomon
 • High Colorado

Verder hebben we kleding, rugzakken, wandelstokken en accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

 • Deuter
 • Leki
 • Falke
 • Tenson
 • Ice peak
 • Luhta
 • High Colorado
 • Lowa
 • Nikwax

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe wandelschoenen is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Laat je wandelschoenen altijd goed drogen (niet op de verwarming!), maak ze regelmatig schoon, impregneer tijdig en zorg dat lederen schoenen “gevoed” worden zodat ze niet uitdrogen.

In de winkel en online geven we duidelijke informatie over hoe je dit het beste kan doen, zodat je nog langer plezier hebt van je nieuwe wandelschoenen.

Wij verkopen onderhoudsmiddelen voor wandelschoenen van het merk Nikwax en schoendrogers van Shoefresh.

   

Hieronder zie je een greep uit onze collectie wandelschoenen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).