Wanneer skischoenen vervangen?

Je moet je skischoenen vervangen als ze niet meer lekker zitten en tussen 5 tot 10 jaar oud zijn. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat erop geskied is, hoe goed de skischoen na elke vakantie gedroogd en opgeborgen wordt en de kwaliteit, duurzaamheid van het materiaal.

De slijtage van een skischoen kan voor een deel aan de buitenzijde te zien zijn doordat de hak en de neus waar mee deze in de binding valt versleten is. Dit maakt dat de schoenen niet meer goed vast op de ski’s staan, er speling ontstaat tussen skischoen en ski waardoor het niet meer veilig is om er mee te gaan skiën. Verder verhardt de binnen schoen door het vocht en word de binnen schoen steeds dunner waardoor je voet in de schoen langzaam steeds meer ruimte krijgt. De controle en grip over je ski’s wordt dus langzaam minder.

IMG_5634

Zijn je skischoenen nog niet zo oud maar ben je niet tevreden over de pasvorm, heb je pijn aan je voeten, enkels of kuiten tijdens het skiën? Kom dan met je skischoenen naar onze winkel en we kijken of we jouw probleem met je huidige skischoen kunnen oplossen.

Ben je bang dat alleen je oude skischoenen lekker zitten en je nooit meer betere gaat vinden? De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Het kiezen van een goed passende skischoen begint bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting.

Een skischoen op maat voor meer skiplezier!

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Zoals je misschien al begrepen hebt kunnen we je skischoenen op maat maken!
Lees op deze pagina alles over het aanpassen van skischoenen (bootfitting), garantie en prijzen.

Hieronder geven we je een aantal tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.
  • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur met klanten hiermee bezig.
  • Maak een afspraak om minder lang te hoeven vachten voor je aan de beurt ben. Afspraken maken mag, maar moet niet.
  • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel, we kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewend bent. En verschillen nog beter uitleggen.
  • Neem je eigen skikousen mee voor het passen.
  • Gebruik je in het dagelijks leven of tijdens sporten inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
  • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
  • Ben je op zoek naar meer informatie over skischoenen en ski’s? Op deze pagina vind je nog veel meer informatie!

 

We krijgen in de winterperiode dagelijks vele vragen over skischoenen. 

Op deze pagina’s geven we je antwoord op vele vragen… maar kom gerust ook naar onze winkel en we helpen je graag persoonlijk en geven een advies op maat!

Welke stijfheid van skischoenen?

Welk merk skischoenen?

Hoe skischoenen kiezen?

Hoe skischoenen aantrekken?

Waar moet ik op letten bij skischoenen?

Skischoenen voor smalle voeten

Welke skischoenen voor dikke kuiten?

Wat is mijn skischoen maat?

Skischoenen met verwarming

Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).