Wanneer skischoenen vervangen?

Je moet je skischoenen vervangen als ze niet meer lekker zitten en tussen 5 tot 10 jaar oud zijn. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat erop geskied is, hoe goed de skischoen na elke vakantie gedroogd en opgeborgen wordt en de kwaliteit, duurzaamheid van het materiaal.

De slijtage van een skischoen kan voor een deel aan de buitenzijde te zien zijn doordat de hak en de neus waar mee deze in de binding valt versleten is. Dit maakt dat de schoenen niet meer goed vast op de ski’s staan, er speling ontstaat tussen skischoen en ski waardoor het niet meer veilig is om er mee te gaan skiën. Verder verhardt de binnen schoen door het vocht en word de binnen schoen steeds dunner waardoor je voet in de schoen langzaam steeds meer ruimte krijgt. De controle en grip over je ski’s wordt dus langzaam minder.

IMG_5634

Zijn je skischoenen nog niet zo oud maar ben je niet tevreden over de pasvorm, heb je pijn aan je voeten, enkels of kuiten tijdens het skiën? Kom dan met je skischoenen naar onze winkel en we kijken of we jouw probleem met je huidige skischoen kunnen oplossen.

Ben je bang dat alleen je oude skischoenen lekker zitten en je nooit meer betere gaat vinden? De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Het kiezen van een goed passende skischoen begint bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting.

Een skischoen op maat voor meer skiplezier!

Je kan hiervoor een afspraak maken,
het helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).