Wat zijn AG voetbalschoenen?

AG is de afkorting voor een Artificial ground voetbalschoenen met speciale zolen met veel korte noppen (15 tot 25) die extra grip en stevigheid bieden op kunstgras.
De noppen van de AG voetbalschoenen zijn in verhouding tot de Firm ground (FG) voetbalschoenen vrij kort en hebben een andere vorm zodat je niet vast komt te zitten op het kunstgras. De zool van kunstgras (AG) voetbalschoenen is speciaal ontwikkeld om slijtage van het kunstgras en de zool van je schoenen tegen te gaan.

De zool van de FG voetbalschoenen slijten iets sneller wanneer je ze op kunstgras gebruikt. Als je met een AG voetbalschoen op natuurgras speelt heb je minder grip dan met een FG zool. Wanneer je dus vooral op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor AG voetbalschoen.

Speel je afwisselend op kunstgras en natuurgas, en wil je geen 2 paar schoenen kopen voor de aparte velden dan is de MG (Multiground gras en kunstgras) voetbalschoen hiervoor het meest geschikt.

ag zool adidas

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.

Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!

Heb je nog andere voetbalschoen vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).