Welk merk skischoenen?

Welke merk van skischoenen past het beste bij jouw voeten? Om deze reden hebben we verschillende merken skischoenen in onze collectie.

 • Nordica
 • Fischer
 • Atomic
 • Salomon
 • Dalobello
 • Tecnica

Want alle merken hebben hun eigen specifieke eigenschappen en modellen waarmee we zo alle verschillende voettypes, skistijlen en wensen kunnen helpen.
Welk merk skischoenen dat je kiest is niet zo heel erg belangrijk… maar een goede pasvorm van skischoenen geeft véél meer skiplezier dan een bepaald merk of kleur…

Je voeten goed op laten meten voor de aankoop van skischoenen is erg belangrijk. We willen van je voeten de volgende dingen weten:

 • Lengte van je voeten en eventueel lengte verschil
 • Breedte van je voeten
 • Hoogte van je wreef
 • Breedte van je hielbot
 • Omvang van je kuiten
 • Stand-analyse van enkels en onderbeen

Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je skischoenen.

Verder willen we nog wat informatie van je hebben zoals je lengte, gewicht, leeftijd, skistijl, skiervaring, evt (voet)klachten of lichamelijke beperkingen en eigen wensen.

Al een paar jaar meten we de voeten van onze skischoen klanten digitaal op met de 3D Foot Scan.

Voor het opmeten krijg je speciale sokken aan waarmee je op de scanner moet gaan staan. De scanner draait om je heen en maakt zo een 3D scan van je voeten en onderbenen.

Hiermee krijgen we informatie over de lengte van je voeten en eventueel lengte verschil, breedte van je voeten, hoogte van je wreef, breedte van je hielbot, omvang van je kuiten en de stand-analyse van enkels en onderbeen.

Hierna geeft dit apparaat een advies welke skischoenen het beste passen bij jou. Dit is prettig bij de keuze welke skischoenen je kan gaan passen. Verder geeft het apparaat vaak een verklaring voor ongemakken en pijnklachten in skischoenen en kunnen we goed zien waar we eventuele aanpassingen moeten maken (bootfitting).

Het is dus raadzaam om naar een goede wintersportwinkel te gaan waar men je voeten heel goed kan beoordelen en meten, verschillende modellen kan laten passen en een eerlijk advies kan geven welke skischoen het beste bij jou past.

Bij Sporthuis Olympia hebben we jarenlange ervaring, de nieuwste technieken om je voeten te meten met een 3d scan apparaat en kunnen we skischoenen helemaal op maat maken met de zogenaamde bootfitting technieken.

Alle schoenen die wij in ons assortiment hebben zijn vervormbaar door middel van bootfitting.

Je bent van harte welkom in onze winkel, gratis parkeren voor de deur en de koffie staat voor je klaar.

Wil je een afspraak maken, dat mag maar hoeft niet.

bootfitting vierkant

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Zoals je misschien al begrepen hebt kunnen we je skischoenen op maat maken!
Lees op deze pagina alles over het aanpassen van skischoenen (bootfitting), garantie en prijzen.

Hieronder geven we je een aantal tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.
 • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur met klanten hiermee bezig.
 • Maak een afspraak om minder lang te hoeven vachten voor je aan de beurt ben. Afspraken maken mag, maar moet niet.
 • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel, we kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewend bent. En verschillen nog beter uitleggen.
 • Neem je eigen skikousen mee voor het passen.
 • Gebruik je in het dagelijks leven of tijdens sporten inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
 • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
 • Ben je op zoek naar meer informatie over skischoenen en ski’s? Op deze pagina vind je nog veel meer informatie!

 

We krijgen in de winterperiode dagelijks vele vragen over skischoenen. 

Op deze pagina’s geven we je antwoord op vele vragen… maar kom gerust ook naar onze winkel en we helpen je graag persoonlijk en geven een advies op maat!

Wanneer skischoenen vervangen?

Welke stijfheid van skischoenen?

Hoe skischoenen kiezen?

Hoe strak moet een skischoen zitten?

Waar moet ik op letten bij skischoenen?

Skischoenen voor smalle voeten

Welke skischoenen voor dikke kuiten?

Wat is mijn skischoen maat?

Welke skischoenen heb ik nodig?

Skischoenen met verwarming

Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Wil je een afspraak maken?
Mail of bel ons (040-2533437).