Welke skilengte heb ik nodig?

De lengte van een ski heeft veel invloed op het draaigemak van een ski. Een (in verhouding tot de lengte van een skiër) kortere ski draait gemakkelijk dan een langere, maar een té korte ski geeft te weinig stabiliteit bij de combinatie snelheid en grote bochten. De keuze van de lengte van de ski is ook erg afhankelijk van het type ski dat je kiest. Een stijvere ski kan in kleinere lengte gekozen worden. Het “draagvermogen” komt dan uit de stijfheid van de ski.

All mountain ski’s worden op lichaamslengte gekozen of zelfs daarboven, piste-carvers 5 tot 20 cm onder lichaamslengte, dit is afhankelijk van meerdere factoren.

ski's kelder

Om je een goed advies te geven stellen we je bij ons advies meerdere vragen. Zo krijgen we een beter beeld van jou als skiër en kunnen we een nog beter advies geven over de lengte van je ski’s.

 • Hoeveel ski-ervaring heb je?
 • Wat is je ski-stijl?
 • Wat is je lichaamsgewicht- en lengte?
 • In welke omstandigheden wordt geskied?
 • Op welke pistes ski je het liefst?
 • Op welke ski’s heb je tot nu toe geskied en wat is je ervaring hiermee?
 • Wat zijn je wensen voor een nieuwe ski?
 • Wat voor type wintersport vakantie ga je waarschijnlijk de komende jaren beleven? Een wintersporter die met zijn/haar gezin met jonge kinderen gaat skiën heeft vaak andere wensen dan een skiër die met een fanatieke vriendengroep op pad gaat…

De verschillende type ski’s met individuele eigenschappen, breedte en stijfheid in combinatie met jouw wensen en ski kwaliteiten bestaat er geen gemakkelijk lijstje wat we kunnen geven wat altijd voor jou de fijnste lengte is.

We helpen je graag met onze ervaring en kennis om je een goed advies te geven welke type ski, breedte ,stijfheid en lengte het beste bij je past. Daarbij testen wij zelf elk jaar  tijdens de Sport2000 skitest alle dames en heren ski’s voordat we onze collectie inkopen om zeker te weten welke eigenschappen elke ski heeft.

SPORT2000-Skitest-Seefeld-18

De flex waarde (stijfheid of juist flexibiliteit) van de ski bepaald hoe veel moeite het kost om een ski met de staalkanten in de sneeuw te drukken om een mooie bocht te maken. Hoe stijver de ski hoe harder je stabiel naar beneden kan racen. Hoe flexibeler de ski hoe gemakkelijker en comfortabeler je bochten kan maken.
Over het algemeen geld dus, hoe sneller de skiër, hoe stijver de ski moet zijn.

 

Elk jaar begin maart gaan Rob en Esther (vaak met een paar andere teamleden) samen met onze Nederlandse en Duitse SPORT 2000 collega’s het ski-aanbod testen voor de winter die volgt.
Wij ervaren zo zelf welke ski’s de toppers van de verschillende merken zijn. Hierna stellen we vanuit onze ervaringen de collectie samen die nu in de winkel staat. Hierbij hebben we onze collectie ingedeeld in verschillende prijsklassen en skistijlen.

Hier staan een aantal testresultaten van onze laatste skitest!
Kom naar de winkel en we zoeken samen naar de best passende ski voor jouw skistijl! We vertellen je natuurlijk graag meer over onze test-ervaringen want niet alles staat op film ;-).

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken ski’s in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij na de ski’s zelf te testen een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten skiers en budgetten.

 • Fischer
 • Salomon
 • Rossignol
 • Völkl
 • Atomic
 • Head

Verder hebben we een uitgebreid assortiment skischoenen, skikleding, helmen en brillen. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).