Welke skilengte heb ik nodig?

De lengte van een ski heeft veel invloed op het draaigemak van een ski. Een (in verhouding tot de lengte van een skiër) kortere ski draait gemakkelijk dan een langere, maar een té korte ski geeft te weinig stabiliteit bij de combinatie snelheid en grote bochten. De keuze van de lengte van de ski is ook erg afhankelijk van het type ski dat je kiest. Een stijvere ski kan in kleinere lengte gekozen worden. Het “draagvermogen” komt dan uit de stijfheid van de ski.

All mountain ski’s worden op lichaamslengte gekozen of zelfs daarboven, piste-carvers 5 tot 20 cm onder lichaamslengte, dit is afhankelijk van meerdere factoren.

De verschillende type ski’s met individuele eigenschappen, breedte en stijfheid in combinatie met jouw wensen en ski kwaliteiten bestaat er geen gemakkelijk lijstje wat we kunnen geven wat altijd voor jou de fijnste lengte is.

We helpen je graag met onze ervaring en kennis om je een goed advies te geven welke type ski, breedte ,stijfheid en lengte het beste bij je past. Daarbij testen wij zelf elk jaar  tijdens de Sport2000 skitest alle dames en heren ski’s voordat we onze collectie inkopen om zeker te weten welke eigenschappen elke ski heeft.

SPORT2000-Skitest-Seefeld-18

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).