Welke skischoenen voor dikke kuiten?

Skischoenen zitten om je kuiten heen gesloten om zo veel meer druk te kunnen zetten op je ski’s. Maar heb je wat dikke kuiten dan kan dit best wel vervelend zitten.

Skischoen merken werken helaas niet met een normering wat de ruimte voor de kuiten aangeeft.

Onze ervaring is dat er is niet één bepaald merk skischoenen is die breed bij de kuiten valt, maar dat er elk jaar schoenen in de collectie zitten die meer ruimte hebben voor mensen met wat dikkere kuiten.

Dit jaar hebben we van het merk Nordica dames en heren skischoenen met een “achter-instap” wat voor mensen met dikke kuiten vaak prettig zit. Verder hebben van merken zoals Fischer en Tecnica goede skischoenen die breder om de kuit vallen of juist op die plaats goed passend om jouw kuiten gevormd kunnen worden!

We kunnen verschillende oplossingen aanbieden aan mensen met dikke kuiten zonder dat men te grote schoenen moet gaan kopen en hierdoor minder controle en grip op de ski’s krijgt.

Een van de oplossingen hiervoor is het gebruik van compressiekousen of tubes en de andere mogelijkheid die altijd wordt aangeboden is het op maat maken van je skischoen door bootfitting technieken.

Bij Sporthuis Olympia hebben we jarenlange ervaring hiermee, gebruiken we de nieuwste techniek om je voeten te meten met een 3d scan apparaat en kunnen we skischoenen helemaal op maat maken!

Je bent van harte welkom in onze winkel, gratis parkeren voor de deur en de koffie staat voor je klaar.

IMG_1046

Je kan hiervoor een afspraak maken,
het helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).