Welke stijfheid van skischoenen?

Welke stijfheid moet je kiezen bij de aankoop van nieuwe skischoenen? Met de flex (ook wel flexwaarde genoemd) van de skischoenen wordt de stijfheid/stugheid van de skischoenen aangegeven. Hoe hoger de flex hoe moeilijker je staand in de skischoenen je enkel kan buigen en met je knieën naar voren komt dus hoe stijver de schoen is.

De stijfheid wordt (meestal) op de zijkant van de schoen aangegeven met een nummer tussen de 70 en 130 voor heren. Voor dames tussen de 70 en 115.
Een 70 flex is hiermee de meest soepele skischoen en 130 de meest stugge skischoen.

Nu is er met de flex een groot probleem en dat is dat er geen standaard normering voor deze waardes is die gecontroleerd wordt. Dit betekend dat elk merk zijn eigen verdeling maakt en hierdoor bijvoorbeeld een Nordica skischoenen met een flex van 130 heel anders uit valt in stugheid dan een Fischer schoen met dezelfde flex.

Het is dus altijd raadzaam na het nauwkeurig opmeten van je voeten verschillende modellen skischoenen te passen. Voel zelf de verschillen in stijfheid, laat je niet beïnvloeden door het cijfer op de skischoenen. Luister naar het advies en kies de skischoenen met de stijfheid waarde die het beste bij je passen.

Bij Sporthuis Olympia hebben we jarenlange ervaring hiermee, gebruiken we de nieuwste techniek om je voeten te meten met een 3d scan apparaat en kunnen we skischoenen helemaal op maat maken!

Je bent van harte welkom in onze winkel, gratis parkeren voor de deur en de koffie staat voor je klaar.

Je kan hiervoor een afspraak maken,
het helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).