HOE LANG GAAN SKISCHOENEN MEE?

Skischoenen gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar mee, afhankelijk van het aantal weken dat er op geskied is, hoe goed de skischoen na elke vakantie gedroogd en opgeborgen wordt de kwaliteit, duurzaamheid van het materiaal.

De slijtage van een skischoen kan voor een deel aan de buitenzijde te zien zijn doordat de hak en de neus waar mee deze in de binding valt versleten is. Dit maakt dat de skischoenen niet meer goed vast op de ski’s staan, er speling ontstaat tussen skischoen en ski waardoor het niet meer veilig is om er mee te gaan skiën. Verder verhardt de binnen schoen door het vocht en word de binnen schoen steeds dunner waardoor je voet in de schoen langzaam steeds meer ruimte krijgt. De controle en grip over je ski’s wordt dus langzaam minder.

IMG_5636

Ben je bang dat alleen je oude skischoenen lekker zitten en je nooit meer betere gaat vinden? De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan.
Het kiezen van een goed passende skischoen begint bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen.
Bij alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen.
Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting. Een skischoen op maat voor meer skiplezier!

Twijfel je of je toe bent aan nieuwe skischoenen of wil je zelf het verschil wel eens voelen? Kom gerust naar onze winkel voor een vrijblijvend en eerlijk advies, vergeet niet om je oude skischoenen mee te nemen!

IMG_5634

Je kan hiervoor een afspraak maken,
het helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).