Hoe ski's afstellen?

Ski’s moet je laten afstellen omdat de bindingen van ski’s de skischoenen houden maar moeten ook op het juiste moment los moeten laten tijdens het vallen. Dit om knieletsel en botbreuken te voorkomen.

Sommige mensen lenen of wisselen ski’s uit en stellen dan zelf de binding af op de zool lengte van de schoen. Hiermee kun je inderdaad met een andere ski de berg af skiën maar veilig is het zeker niet!!!

De veiligheid, het op de juiste moment loslaten van de ski tijdens het vallen,  hangt van meer af dan alleen de zoollengte. De DIN- waarde van skibindingen geeft aan hoe gemakkelijk je skischoen uit de binding  van je ski schiet.

Hoe vaak bindingen van ski’s afstellen?
Het is belangrijk om de bindingen van je ski’s zeker 1 keer in de 2 jaar te blijven testen op functioneren en juiste instellingen om mogelijke corrosie en veroudering en veranderingen bij te blijven stellen. Bij oude ski’s geven we het advies om dit jaarlijks te doen.
Wij adviseren om de binding van een kinder-ski ieder jaar te controleren omdat het gewicht en de lengte van uw kind(eren) per jaar veranderd.

Onze afstel-machine laten we jaarlijks ijken, testen zodat we alle ski bindingen echt goed en veilig kunnen afstellen!

ski's afstellen

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).