Skitest SPORT2000

Elk jaar begin maart gaan Rob en Esther (vaak met een paar andere teamleden) samen met onze Nederlandse en Duitse SPORT2000 collega’s het ski-aanbod testen voor de winter die volgt.
Wij ervaren zo zelf welke ski’s de toppers van de verschillende merken zijn.

Hierna stellen we vanuit onze ervaringen de collectie samen die nu in de winkel staat. Hierbij hebben we onze collectie ingedeeld in verschillende prijsklassen en skistijlen.

Kijk hieronder naar diverse filmpjes waarin we onze ervaringen vertellen over diverse geteste ski’s!

We begrijpen dat je bij de aankoop van nieuwe ski’s een aantal belangrijke vragen beantwoord wil hebben. We hebben er hieronder alvast een aantal op een rijtje gezet.

Natuurlijk ben je met al je vragen ook altijd welkom in onze winkel, we helpen je graag verder!

Filmpjes met reviews

Dit zijn voor ons hele nuttige testdagen om de collectie van komende winter te bepalen en om uiteindelijk de klanten nog beter te kunnen adviseren omdat we zelf ervaren hebben wat de eigenschappen van de verschillende ski’s zijn.

We hebben nog veel meer ervaringen en kennis dan alleen deze filmpjes over nieuwe collectie ski’s maar we hebben ze helaas niet allemaal op film vast kunnen leggen. Wil je meer informatie over onze test resultaten en welke ski’s dit jaar bij ons in de winkel staan vraag het ons gerust in de winkel, via mail of telefonisch.

SPORT2000-Skitest-Seefeld-18


Rob en Yves zijn al jaren lang onze ski en skischoen experts. Ze skiën beide vanaf kinds af aan en (zijn al zeggen we het zelf) gewoon goede skiërs!
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de ski markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is jaarlijks te vinden bij de SPORT2000 skitest waar ze alle dames ski’s test.
Verder is ze de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Ook huren van ski-materiaal is mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

Goede skischoenen zijn de basis van fijn skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!
Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen (Bootfitting) dat deze klachten niet meer voorkomen.

Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij na de ski’s zelf te testen een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten skiers en budgetten. We hebben onderstaande merken ski’s in onze collectie. 

  • Fischer
  • Salomon
  • Elan
  • Head
  • Rossignol
  • Völkl
  • Atomic

Verder hebben we een uitgebreid assortiment skistokken, skischoenen, wintersportkleding, helmen en brillen. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).