Hoe skischoenen aantrekken?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe je het gemakkelijkst je skischoenen aan kan trekken. Skischoenen zijn stug en lomp en soms lijkt het alsof je er gewoon niet in kan komen.

We geven je hieronder de tips.

Zorg als eerste ervoor dat je goed passende skisokken aan hebt en gebruik een ondergrond waar je niet op weg kan glijden zoals tapijt.

skischoenen aantrekken


Maak al je schnallen (clips op je skischoen) helemaal open


Pak met 1 hand de achterkant aan de bovenzijde en duw deze naar achteren
Steek je voet in de schoen en met je andere hand trek je de tong schuin weg naar boven en buiten.


Laat je voet langzaam naar beneden in de schoen glijden.
Lukt het je niet alleen, vraag dan iemand om vooral aan de voorzijde van de skischoen de tong schuin naar buiten toe open te trekken zodat je voet meer ruimte krijgt.


Klap 3 keer met je hak op de grond zodat je voet goed achter in de schoen komt te zitten.


Hierna ga je de skischoen sluiten.
Begin met het sluiten van de schoen bovenaan. Zo blijft je voet goed achterin de skischoen zitten. Sluit als eerste de bovenste schnallen en het klittenband om je been.


Vervolgens sluit je de voorste schnallen losjes.
Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je de schoenen niet meteen te strak dicht maakt! Gedurende de tijd dat je de skischoen aan hebt kun je deze steeds strakker zetten als dit prettig voelt.

Heb je hierover vragen of lukt het maar niet om je skischoenen goed aan te krijgen, heb je pijn als je je skischoenen aantrekt of tijdens het skiën?

We kijken graag naar je skischoenen en je voeten om tot een oplossing te komen.

Kom gerust met je skischoenen naar de winkel en we geven je een vrijblijvend advies.

 

IMG_6263

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Heb je nieuwe skischoenen bij ons gekocht?

Wij doen altijd ons uiterste best om jouw nieuwe skischoenen helemaal goed te laten zitten.
Wij adviseren altijd je skischoenen na aankoop thuis nog eens aan te doen en er op te staan, lopen (niet zitten of liggen!).
Nog beter en leuker 😉 is om een dagje indoor te gaan skiën voordat je op vakantie gaat.
Zo heb je de mogelijkheid om te voelen hoe goed je skischoenen zijn aangepast en zo nodig voor je vakantie terug komen om je schoenen nog verder aan te laten passen als je toch nog pijnpunten ervaart.

Maar ook na je vakantie(s) …
Ben je hierna niet helemaal tevreden over de pasvorm van je nieuwe skischoenen, heb je nog drukplekken?
Kom naar de winkel en we helpen je GRATIS (ook na 1, 2 of 3 jaar na aankoop!) totdat je klachten zijn opgelost!

Hieronder geven we je een aantal tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.
  • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur met klanten hiermee bezig.
  • Maak een afspraak om minder lang te hoeven vachten voor je aan de beurt ben. Afspraken maken mag, maar moet niet.
  • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel, we kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewend bent. En verschillen nog beter uitleggen.
  • Neem je eigen skikousen mee voor het passen.
  • Gebruik je in het dagelijks leven of tijdens sporten inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
  • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
  • Ben je op zoek naar meer informatie over skischoenen en ski’s? Op deze pagina vind je nog veel meer informatie!

 

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).