Lichte wandelschoenen

Waar vroeger de wandelschoenen allemaal zwaar, lomp en veelal donkere kleuren hadden, is hier de laatste jaren veel vernieuwing in gekomen.
Naast de “klassieke” berg-schoenen (hoog, zwaar, moeilijk buigbaar, weinig demping) zijn er al een aantal jaren hoge  “lichtere” bergschoenen” met meer demping gekomen . 

Inmiddels zijn er ook lage wandelschoenen met een synthetisch bovenwerk. Deze zijn nog lichter, soepeler, bieden méér demping en zien er een stuk hipper en sportiever uit. En ze zijn nog steeds ademend en waterdicht!

De gewichtsverschillen tussen een A categorie jage wandelschoen  en zware B hoge bergschoenen kunnen oplopen tot 300 gram per schoen.

Voordelen van lichte wandelschoenen:

Voor mensen die heel tenger zijn of het niet comfortabel vinden om zware wandelschoenen te dragen zijn lichte wandelschoenen een uitkomst. Laat je wel goed adviseren of de schoenen ook passen bij het doel waarvoor je ze gaat gebruiken.

Lichte wandelschoenen categorie A en AB kunnen erg goed gebruikt worden voor wandelingen in Nederland. Meestal bieden ze juist meer demping dan zware schoenen!

Lichte wandelschoenen hebben vaak ook een soepele zool. Deze zijn ideaal voor mensen die veel voetafwikkeling nodig hebben en bij stugge schoenen met hun voet klappen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).