Rugzakken

Tijdens langere wandelingen is een dagtocht rugzak handig voor het meenemen van je spullen zoals eten en drinken.

Er zijn veel verschillende soorten en maten van rugzakken, de kunst is om de juiste rugzak te kiezen bij jouw postuur en pakvolume.

Heuptassen zijn ideaal bij:

  • kortere wandeltochten
  • je neemt geen eten mee voor onderweg
  • je neemt geen extra kleding mee voor onderweg
  • het weer is voorspelbaar en slaat niet om

Heuptassen zijn er in meerdere formaten, maten waarin je alleen een telefoon en wat geld kan doen tot heuptasjes waarin ook bidons of zelfs een drinkwatersysteem past. De heupbanden zijn altijd verstelbaar.  Aan welke kant je de tas draagt is heel persoonlijk, probeer zelf uit of je het zwaarste gedeelte van de heuptas liever op je buik, rug of zij draagt.

       

De grootte van rugzakken word aangegeven in liters. Meestal vanaf 12 tm 80 liter.

Hoe meer liters, hoe groter de rugzak.
Welke rugzak het beste bij je past is afhankelijk van meerdere factoren:

  • wat wil je meenemen en hoe groot en zwaar is dat?
  • hoe lang ga je lopen?
  • wat zijn weersvoorspellingen?
  • welke rugzak past het fijnst en het beste op je rug?

   

Een rugzak die mooi gevuld is met de spullen die je meeneemt draagt het lekkerste op de rug. Een te grote rugzak die bijna leeg is loopt niet lekker doordat spullen gaan schudden en schuiven. Een kleine rugzak die volgepropt is verdeelt het gewicht ook niet prettig op je rug. Verder is het ook belangrijk om naar de pasvorm van de rugzak te kijken of dat deze goed bij je postuur aansluit.

Om zoveel mogelijk plezier te hebben van je nieuwe rugzak, kies een rugzak die bij je past!

Terwijl je aan het lopen bent krijg je een natte rug…

Het merk Deuter is “groot” geworden met rugzakken met het “air comfort” systeem. Het is een systeem met een frame aan de zijkanten en onderkant van de rugzak waardoor de rugzak vrij hangt van je rug voor optimale ventilatie wat erg goed werkt.

Deuter heeft veel verschillende modellen in rugzakken en naast het Air comfort systeem ook meerdere manieren om de “warmte“ van rugzakken op de rug zo klein mogelijk te maken en zo veel mogelijk rug ventilatie te geven. Men maakt veel gebruik van Mesh materiaal met een zeer open structuur in schouderbanden en verdikkingen op de rug.

Kom in onze winkel kijken naar de verschillende manieren van rug ventilatie en ervaar zelf het verschil.

         

Rugzakken zijn niet waterdicht maar waterafstotend. De materialen, stoffen die Deuter gebruikt zijn wel meerdere keren bewerkt om zoveel mogelijk het water aan de buiten zijde te houden.

Wil je er 100% zeker van zijn dat je spullen niet nat worden kun je ze op regenachtige dagen beter inpakken in plastic alvorens ze in de rug zak te doen.

Verder zijn er ook regencovers speciaal voor rugzakken verkrijgbaar en bij sommige modellen van Deuter zitten deze al in de rugzak verwerkt.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie Deuter rugzakken en heutassen.

Verder hebben we op onze wandelafdeling ook nog wandelschoenen, wandelkleding, wandelsokken en wandelstokken.

 

         

 

 

 

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).