Skischoenen

Goede skischoenen zijn de basis om fijn te kunnen skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!

Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen  door middel van Bootfitting dat deze klachten niet meer voorkomen.
Maar hoe kies je de ideale skischoen voor jouw voet en ski-ervaring?

Wij doen dit in de volgende stappen:

skischoenen kelder

Je voeten goed op laten meten voor de aankoop van skischoenen is erg belangrijk. We willen van je voeten de volgende dingen weten:

 • Lengte van je voeten en eventueel lengte verschil
 • Breedte van je voeten
 • Hoogte van je wreef
 • Breedte van je hielbot
 • Omvang van je kuiten
 • Stand-analyse van enkels en onderbeen

Dit zijn allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je skischoenen.

Verder willen we nog wat informatie van je hebben zoals je lengte, gewicht, leeftijd, skistijl, skiervaring, evt (voet)klachten of lichamelijke beperkingen en eigen wensen.

Al een paar jaar meten we de voeten van onze skischoen klanten digitaal op met de 3D Foot Scan.

Voor het opmeten krijg je speciale sokken aan waarmee je op de scanner moet gaan staan. De scanner draait om je heen en maakt zo een 3D scan van je voeten en onderbenen.

Hiermee krijgen we informatie over de lengte van je voeten en eventueel lengte verschil, breedte van je voeten, hoogte van je wreef, breedte van je hielbot, omvang van je kuiten en de stand-analyse van enkels en onderbeen.

Hierna geeft dit apparaat een advies welke skischoenen het beste passen bij jou. Dit is prettig bij de keuze welke skischoenen je kan gaan passen. Verder geeft het apparaat vaak een verklaring voor ongemakken en pijnklachten in skischoenen en kunnen we goed zien waar we eventuele aanpassingen moeten maken (bootfitting).

 

We nemen de tijd om samen te kijken wat bij je past en je nodig hebt.  Alles is er op gericht om je skischoen problemen op te lossen of nieuwe skischoenen zo goed mogelijk te laten zitten.

 • Welke skischoen past je het beste, zit het lekkerst.
 • Heeft je huidige skischoen alleen een andere binnenschoen nodig?
 • Zijn standaard of custom-made inlegzooltjes voor jouw voeten een meerwaarde?
 • Welke skikousen doe je normaal aan en welke andere keus heb je hierin?

We hebben verschillende bootfitting oplossingen om skischoenen nog comfortabeler te maken:

 • Alle skischoenen in onze collectie zijn vormbaar.
 • De binnen- en buitenschoen kunnen we verwarmen en helemaal naar jouw voet aanpassen!
 • Drukpunten kunnen we verlichten door uitdeuken, wegsnijden of verwarmen.
 • Zooltjes kunnen we op maat maken, eventueel met verwarmingselementen.
 • We hebben skicompressie kousen, gelpads voor je schenen en schoenen-drogers die je vakantie plezier kunnen vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons mag je na aankoop van je nieuwe skischoenen bij eventuele skischoen problemen altijd terug komen!
Ben je niet helemaal tevreden over de pasvorm van je nieuwe skischoenen, kom naar de winkel en we helpen je gratis totdat je klachten zijn opgelost!

Tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.

 • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur bezig om jouw perfecte schoenen te vinden en bootfitten.
 • Maak eventueel een afspraak om minder lang te hoeven wachten voordat je aan de beurt ben. Afspraken maken mag maar moet niet.
 • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel. We kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewent bent en verschillen nog beter uitleggen.
 • Voor het passen is het handig om je eigen skikousen mee te nemen.
 • Gebruik je in het dagelijks leven inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
 • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
skischoen aanmeten

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Zoals je misschien al begrepen hebt kunnen we je skischoenen op maat maken!
Lees op deze pagina alles over het aanpassen van skischoenen (bootfitting), garantie en prijzen.

Heb je nieuwe skischoenen bij ons gekocht?

Wij doen altijd ons uiterste best om jouw nieuwe skischoenen helemaal goed te laten zitten.
Wij adviseren altijd je skischoenen na aankoop thuis nog eens aan te doen en er op te staan, lopen (niet zitten of liggen!).
Nog beter en leuker 😉 is om een dagje indoor te gaan skiën voordat je op vakantie gaat.
Zo heb je de mogelijkheid om te voelen hoe goed je skischoenen zijn aangepast en zo nodig voor je vakantie terug komen om je schoenen nog verder aan te laten passen als je toch nog pijnpunten ervaart.

Maar ook na je vakantie(s) …
Ben je hierna niet helemaal tevreden over de pasvorm van je nieuwe skischoenen, heb je nog drukplekken?
Kom naar de winkel en we helpen je GRATIS (ook na 1, 2 of 3 jaar na aankoop!) totdat je klachten zijn opgelost!

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Hieronder zie je een kleine geep uit de collectie skischoenen 2019-2020.

Daarnaast hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen in onze collectie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).