Skistokken

Skistokken zijn een belangrijk deel van je skiuitrusting, ze zorgen voor je ritme en balans tijdens het skiën en je kan ze gebruiken om mee te prikken op vlakkere stukken van van piste.

We hebben aluminium en en carbon skistokken in ons assortiment in verschillende prijsklassen. Aluminium stokken zijn goedkoper dan carbon en kunnen verbuigen. Let wel op dat je ze niet even terug buigt want dan is de kans op breken groot.

Skistokken gemaakt van carbon zijn wat duurder maar verbuigen niet, zijn lichter en flexibel. Doordat ze lichter zijn krijg je een andere balans en reactie, doordat ze dunner zijn geven deze skistokken minder weerstand.

Belangrijk is dat je je skistokken op de juiste lengte koopt en dat je weet hoe je ze vast moet houden om te voorkomen dat je een skiduim krijgt als je valt.
Hiernaast kun je in de filmpjes zien hoe je een skistok vast moet houden tijdens het skiën, en hoe je weet wat de juiste lengte is. Verder nog een filmpje over het Trigger S systeem van Leki werkt.
We adviseren je graag in de winkel over de verschillen in de skistokken en andere vragen, kom gerust langs of neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).