Skistokken

Skistokken zijn een belangrijk deel van je skiuitrusting, ze zorgen voor je ritme en balans tijdens het skiën en je kan ze gebruiken om mee te prikken op vlakkere stukken van van piste.

We hebben aluminium en en carbon skistokken in ons assortiment in verschillende prijsklassen. Aluminium stokken zijn goedkoper dan carbon en kunnen verbuigen. Let wel op dat je ze niet even terug buigt want dan is de kans op breken groot.

Skistokken gemaakt van carbon zijn wat duurder maar verbuigen niet, zijn lichter en flexibel. Doordat ze lichter zijn krijg je een andere balans en reactie, doordat ze dunner zijn geven deze skistokken minder weerstand.

Neem je eigen skihandschoenen mee tijdens het kopen van nieuwe skistokken zo voel je meteen of de stokken goed in je hand ligt.

Verder geven we je in onderstaand filmpje het advies hoe je het beste je skistokken vast kan houden om te voorkomen dat je bij een val een skiduim krijgt…

Elk jaar begin maart gaan Rob en Esther (vaak met een paar andere teamleden) samen met onze Nederlandse en Duitse SPORT 2000 collega’s het ski-aanbod testen voor de winter die volgt.
Wij ervaren zo zelf welke ski’s de toppers van de verschillende merken zijn. Hierna stellen we vanuit onze ervaringen de collectie samen die nu in de winkel staat. Hierbij hebben we onze collectie ingedeeld in verschillende prijsklassen en skistijlen.

Hier staan een aantal testresultaten van onze laatste skitest!
Kom naar de winkel en we zoeken samen naar de best passende ski voor jouw skistijl! We vertellen je natuurlijk graag meer over onze test-ervaringen want niet alles staat op film ;-).

We begrijpen dat je bij de aankoop van nieuwe ski’s een aantal belangrijke vragen beantwoord wil hebben. We hebben er hieronder alvast een aantal op een rijtje gezet.

Natuurlijk ben je met al je vragen ook altijd welkom in onze winkel, we helpen je graag verder!

Belangrijk is dat je je skistokken op de juiste lengte koopt en dat je weet hoe je ze vast moet houden om te voorkomen dat je een skiduim krijgt als je valt.
Hiernaast kun je in de filmpjes zien hoe je een skistok vast moet houden tijdens het skiën, en hoe je weet wat de juiste lengte is. Verder nog een filmpje over het Trigger S systeem van Leki werkt.
We adviseren je graag in de winkel over de verschillen in de skistokken en andere vragen, kom gerust langs of neem vrijblijvend contact met ons op.

Goede skischoenen zijn de basis van fijn skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!
Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen (Bootfitting) dat deze klachten niet meer voorkomen.

  

Ook huren van ski’s, skischoenen en skistokken is mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Skistokken huren zitten altijd bij de huurprijs van ski’s inbegrepen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij na de ski’s zelf te testen een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten skiers en budgetten. We hebben onderstaande merken ski’s en stokken in onze collectie. 

  • Fischer
  • Salomon
  • Rossignol
  • Völkl
  • Atomic

Verder hebben we een uitgebreid assortiment ski’s, skischoenen, wintersportkleding, helmen en brillen. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).