Wanneer hockeystick vervangen?

Als je al een tijdje met de zelfde hockeystick aan het hockeyen bent is deze misschien wel aan vervanging toe. Maar wanneer is het echt tijd om een nieuwe hockeystick te kopen?

Als eerste moet je een hockeystick vervangen als deze te klein is geworden. Hier geven we je meer informatie over de juiste lengte van een hockeystick. Let wel een hockeystick is niet zo snel echt te klein…

Maar wanneer is een hockeystick dan gewoon versleten?
Wanneer je hockeystick versleten is gaat het speelcomfort achteruit. Daarnaast gaat ook de kwaliteit van je spel achteruit als je stick wat versleten is. Hockeysticks zijn stevig, maar aan slijtage ontkom je niet. De grip van de hockeystick slijt als eerst. Deze zijn gemakkelijk te vervangen. Doe dit op tijd, want de grip van de stick is bedoeld om de grootste schokken op te vangen.

Na verloop van tijd wordt de stijfheid minder van de stick waardoor slagkracht en precisie langzaam verloren gaan. Gemiddeld gaat een hockeystick tussen de 1 en 2 jaar mee.

Let op: een houten (kinder-) stick verslijt sneller door het schuren over kunstgras.

Het moge duidelijk zijn dat als er scheuren ontstaan of stukken afbreken de hockeystick toe is aan vervanging! Denk daarbij ook aan je medespelers, die je met splinters zou kunnen verwonden.

Belangrijk is om bij de keuze van een nieuwe hockeystick goed te kijken wat voor jou belangrijk is bij een hockeystick, zoals het gewicht, de kromming, stijfheid, grootte van de krul.

verschillende lengtes hockeysticks
hockeysticks sr

Heb je vragen over een nieuwe hockeystick dan mag je altijd contact met ons opnemen en natuurlijk ben je altijd welkom in onze winkel.

We helpen en adviseren je ook graag bij het “onderhoud” van je hockeystick door een nieuwe grip of tape hierop te zetten. Het gemakkelijkst en snelst kunnen we dit voor regelen als je dan al vooraf zelf de oude tape eraf gehaald hebt.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).