Wintersportkleding

Tijdens de winter(sport) kun je nog meer genieten als je het niet koud hebt maar ook niet te warm…
Hierdoor is het belangrijk om kleding aan te hebben die voldoende bewegingsvrijheid geeft, goed ventileert, waterafstotend is en warmte isoleert. In onze collectie wintersportkleding voor dames, heren en kinderen hebben we een ruime keuze aan kleding met deze eigenschappen.

Jassen, broeken, pully’s, vesten,onderkleding, sjaals, mutsen, collen, handschoenen en snowboots hebben we in verschillende merken en prijsklassen. Verder hebben we voor dames en heren ook winterjassen en skibroeken in grote maten. Bij de dames tm maat 48 en de heren tm maat 56.

winterjassen dames

We krijgen vaak de vraag van welk materiaal wintersportkleding is gemaakt.
Er is in het algemeen in sportkleding nauwelijks kleding die van 100% katoen is gemaakt, heel veel kleding is gemaakt van een combinatie van synthetische materialen maar waarom?
Men probeert alle goede eigenschappen van de verschillende materialen in kledingstukken te verwerken, gelet op prijs en kwaliteit.

We geven je hier meer informatie over de eigenschappen van verschillende materialen die ook in wintersportkleding zijn verwerkt.

Waterdichte of waterafstotende kleding heeft een speciaal membraan of coating die er voor zorgt dat de kleding waterdicht en ademend blijft. Door deze met normaal wasmiddel te wassen tast je deze kwaliteiten aan wat zonde is van je dure kledingstuk!

Op deze pagina geven we je tips hoe je het beste je waterafstotende en/of waterdichte wintersportjassen en broeken kan wassen.

Overige wintersportkleding zoals thermokleding, pully’s,  kousen en vesten zijn met normaal wasmiddel te wassen in de wasmachine op de temperatuur welke aangegeven staat op het was etiket van de kleding.

Ben je op zoek naar een goede sport-bh voor tijdens het de wintersport?
We geven je op deze pagina meer informatie over sportbeha’s.
Onze verkoopsters helpen je graag om een goede keuze te maken bij het kiezen van een sport beha. We hebben op dit moment sport beha’s van de merken Shock Absorber, Pure Lime, Odlo en Only play.

Bij het inkopen wan de wintersportkleding letten we op de functionele eigenschappen prijs en kwaliteit van de producten.
Dit jaar hebben we in jassen en ski broeken de merken Tenson, Brunotti, Protest, Falcon, CMP, Luhta en Icepeak.
In onderkleding die je lekker warm houd (maar niet nat van de transpiratie!) kun je bij ons kiezen uit de merken Odlo, Craft, Jako.

We hebben een ruime keus in handschoenen en wanten van de merken Reusch en Barts van groot tot klein en niet te vergeten skikousen van Barts, Falcon en Falke!

protest winter heren

Hieronder zie je een greep uit onze collectie wintersportkleding.

Wintersportkleding is niet alleen voor de wintersport maar ook tijdens de winters in Nederland vaak erg goed te gebruiken.

Het is heerlijk om in de winter buiten te blijven bewegen, te gaan  wandelen, fietsen, tennissen enz.

Tijdens het sporten, bewegen in de winter zijn onderstaande wintersport items ook prima te gebruiken .

  • Wandelen: een heerlijk warme, waterdichte en goed ademende winterjas, thermoshirts, goed ademende pullys, vesten en handschoenen.
  • Fietsen: een heerlijk warme, waterdichte en goed ademende winterjas, thermoshirts, goed ademende pullys, handschoenen of wanten.
  • Tennissen: een sportieve winterjas ademend en waterdicht, thermoshirts, goed ademende pullys, warme vesten, evt dunne handschoenen met goede grip.
  • Golfen: een sportieve winterjas ademend en waterdicht, thermoshirts, goed ademende pullys, warme vesten, evt dunne handschoenen met goede grip.
  • Schaatsen: een sportieve winterjas, thermoshirts, goed ademende pullys, skibroek (vooral voor mensen die nog veel vallen) handschoenen of wanten.

Goede skischoenen zijn de basis van fijn skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!
Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen (Bootfitting) dat deze klachten niet meer voorkomen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We hebben onderstaande merken wintersportkleding in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt.

Protest
Lutha
Brunotti
Falcon
Tenson
Icepeak
CMP

Verder hebben we ook onderkleding, handschoenen, wanten, skikousen en snowboots van onderstaande merken in onze collectie:

Odlo
Craft
Reusch
Barts
Falke
Facon
Olang
Bergstein

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).