Wandelschoenen voor brede voeten

Bij het kiezen van de juiste wandelschoenen is het belangrijk om een schoen te kiezen die qua pasvorm goed bij je voeten aansluit.

We meten graag je voeten op met onze 3D voeten scan om te kijken hoe breed ze zijn om hierop een passend advies te geven.

De voeten scan meet niet alleen de lengte en breedte van je voeten maar ook de hoogte van je wreef en de breedte van je hiel. Hierdoor krijgen we nog meer informatie om de juiste wandelschoenen bij je voeten te vinden.

voetmeting wandelschoenen

We hebben verschillende merken (Meindl, Lowa, Salomon en High colorado)  welke verschillende modellen wandelschoenen hebben voor mensen met brede voeten of modellen die in breedtematen verkrijgbaar zijn…

Verder hebben de mogelijkheid om bij lederen wandelschoenen met een speciale knobbeltang plaatselijk het leer wat soepeler te maken.

Dit is vooral ideaal bij bijvoorbeeld hallux  valgus problemen, of wanneer bij het inlopen op 1 plek de schoen knelt. Vraag ons gerust om advies.

meindl wandelschoen dames hoog

Wandelschoenen moeten gewoon lekker zitten, mogen niet te klein en ook niet te groot zijn. Maar dat is het moeilijke… wanneer zijn ze te klein en wanneer te groot!

Laat je voeten goed opmeten niet alleen de lengte maar ook de breedte!

Neem de volgende punten mee in het bepalen van de grootte van je wandelschoenen:
1. Je hebt ruimte bij je tenen nodig! Maakt niet uit welke maat je denkt te moeten hebben….
2. Je mag de voorkant met je tenen niet raken, ook niet bij het afdalen. Test dit het liefst in de winkel bij een klein heuveltje.
3. Je hak/hiel moet stevig in je schoen blijven zitten, mag niet uit je schoen slippen. Bepaal dit nadat je de schoen stevig hebt geveterd!
4. Houd er rekening mee dat je wandelschoenen vaak iets groter koopt dan je “normale” schoenen.
5. Koop een wandelschoen niet te breed of te smal voor jouw voeten, dit kan namelijk invloed hebben op de lengtemaat. (mensen met brede voeten kopen schoenen vaak te groot, mensen met smalle voeten kopen schoenen sneller te klein)
6. Pas nieuwe wandelschoenen wanneer je teennagels niet te lang zijn
7. Pas nieuwe wandelschoenen met de juiste dikte sokken die jij hierin het meest gaat dragen
8. Je voeten worden tijdens het wandelen wat dikker, hierdoor heb je ook ruimte nodig in je wandelschoenen. Pas wandelschoenen het liefst in de middag in de winkel dan zijn je voeten al wat dikker
9. Pas meerdere soorten, maten en merken wandelschoenen, hierdoor voel je nog beter welke schoen goed bij je voeten past.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe wandelschoenen is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Laat je wandelschoenen altijd goed drogen, maak ze regelmatig schoon, impregneer tijdig en zorg dat lederen schoenen “gevoed” worden zodat ze niet uitdrogen.

In de winkel en online geven we duidelijke informatie over hoe je dit het beste kan doen, waardoor je nog langer plezier hebt van je nieuwe wandelschoenen.

Wij verkopen onderhoudsmiddelen voor wandelschoenen van het merk Nikwax.

We hebben onderstaande merken wandelschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten wandelaars en voettypes.

 • Lowa
 • Meindl
 • Salomon
 • High Colorado

 

Op deze pagina staat onderaan een impressie van onze collectie wandelschoenen.
Verder hebben we wandelkleding, rugzakken, wandelsokken en wandelstokken van onderstaande merken in onze collectie:

 • Deuter
 • Leki
 • Falke
 • Tenson
 • Ice peak
 • Luhta
 • High Colorado
 • Lowa
 • Nikwax

Een wandelschoen moet gewoon goed zitten maar als er nog kleine aanpassingen zijn kunnen we je wandelschoenen aanpassen met een op maat gemaakt zooltje.

Soms kan een andere manier van veteren verlichting geven bij een hoge wreef of juist meer steun en stevigheid geven bij je enkel. Vraag in de winkel om tips hiervoor.

Bij lederen schoenen kunnen we op sommige plekken met een knobbeltang het leer plaatselijk wat soepeler maken en je voet meer ruimte geven bij bijvoorbeeld een hallux valgus.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).