Wanneer nieuwe wandelschoenen kopen?

Als je nog nooit wandelschoenen hebt gehad is het goed om te weten waar je op moet letten als je nieuwe wandelschoenen gaat kopen.

Heb je al wandelschoenen maar twijfel je of deze aan vervanging toe zijn? Dan is het eerste  goed om te weten dat de levensduur van wandelschoenen kan sterk variëren. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de schoenen, de kwaliteit van het materiaal, het terrein waarop je loopt en je loopstijl. Het is hierdoor moeilijk om een exact aantal kilometers te geven voordat wandelschoenen versleten raken.

Twijfel je, kom gerust naar onze  winkel met je “oude” wandelschoenen, we geven je graag een eerlijk advies en kunnen je het verschil met een nieuw paar vrijblijvend laten voelen.

Hieronder noemen we verschillende redenen om nieuwe wandelschoenen te kopen:

  1. Je wandelschoenen geven minder steun dan voorheen. Dit kan komen doordat het bovenwerk van schoenen aan het verslijten is, leer dat droog is en gaat scheuren, kunststof wat is gescheurd of is gaan lubberen.
  2. Zolen van je huidige wandelschoenen zijn versleten, afgesleten of stukken rubber laat los. Vraag je als eerste af of er nog genoeg steun en demping in de schoenen zit, zo ja, laat je informeren wat de kosten zijn om ze te laten verzolen en maak de afweging of dit de moeite waard is.
  3. Zijn de stootranden van je wandelschoenen versleten dan is dit vaak ook een teken dat de schoenen zijn beste tijd hebben gehad.
  4. Schoenen zijn niet meer waterdicht door scheurtjes in het leer of kunststof. Wellicht is het goed waterdicht maken van je wandelschoenen een oplossing. Lees hier hoe je dat kan doen.
  5. Schoenen zijn niet passend, te groot, klein, smal of breed. Hierdoor zullen ze niet de juiste steun kunnen geven en is de kans op blaren veel groter.
  6. Je veters zijn kapot. Als dit het enige probleem is en je schoenen zijn verder nog goed dan is het echt wel de moeite waard om nieuwe veters aan de schaffen. Ze kosten veelal tussen en €3,- en €8,-.
    Meet wel even de lengte van de veters op of neem je schoenen mee naar de winkel.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).