Wanneer nieuwe wandelschoenen kopen?

Als je nog nooit wandelschoenen hebt gehad is het goed om te weten waar je op moet letten als je nieuwe wandelschoenen gaat kopen.

Heb je al wandelschoenen maar twijfel je of deze aan vervanging toe zijn?
Als eerste is het goed om te weten dat je gemiddeld 1000 tot 2000 km op je wandelschoenen kan lopen voordat ze aan vervanging toe zijn maar… dit is wel afhankelijk van een aantal belangrijke factoren.

Vind je het nog lastig, kom gerust naar onze  winkel met je “oude” wandelschoenen, we geven je graag een eerlijk advies

Hieronder noemen we verschillende redenen om nieuwe wandelschoenen te kopen:

 1. Je wandelschoenen geven minder steun dan voorheen. Dit kan komen doordat het bovenwerk van schoenen aan het verslijten is, leer dat droog is en gaat scheuren, kunststof wat is gescheurd of is gaan lubberen.
 2. Zolen van je huidige wandelschoenen zijn versleten, afgesleten of stukken rubber laat los. Vraag je als eerste af of er nog genoeg steun en demping in de schoenen zit, zo ja, laat je informeren wat de kosten zijn om ze te laten verzolen en maak de afweging of dit de moeite waard is.
 3. Zijn de stootranden van je wandelschoenen versleten dan is dit vaak ook een teken dat de schoenen zijn beste tijd hebben gehad.
 4. Schoenen zijn niet meer waterdicht door scheurtjes in het leer of kunststof. Wellicht is het goed waterdicht maken van je wandelschoenen een oplossing. Lees hier hoe je dat kan doen.
 5. Schoenen zijn niet passend, te groot, klein, smal of breed. Hierdoor zullen ze niet de juiste steun kunnen geven en is de kans op blaren veel groter.
 6. Je veters zijn kapot. Als dit het enige probleem is en je schoenen zijn verder nog goed dan is het echt wel de moeite waard om nieuwe veters aan de schaffen. Ze kosten veelal tussen en €3,- en €8,-.
  Meet wel even de lengte van de veters op of neem je schoenen mee naar de winkel.

Zoals al eerder geschreven, twijfel je of je wandelschoenen nog goed zijn, of dat je nieuwe moet kopen of de moeite waard zijn om te laten verzolen?
Neem je “oude” wandelschoenen mee naar de winkel en wij geven je een eerlijk advies.

Ben je op zoek naar nieuwe wandelschoenen?
Laat bij de aankoop van nieuwe wandelschoenen je voeten goed opmeten en adviseren welk type wandelschoenen bij je past.

Het is ook belangrijk om verschillende modellen zelf uit te proberen in de winkel. Je voelt echt zelf de verschillen. En als laatste vergeet niet om wandelsokken te dragen in je nieuwe wandelschoenen! 

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe wandelschoenen is het belangrijk om ze goed te onderhouden.

Laat je wandelschoenen altijd goed drogen, maak ze regelmatig schoon, impregneer tijdig en zorg dat lederen schoenen “gevoed” worden zodat ze niet uitdrogen.

In de winkel en online geven we duidelijke informatie over hoe je dit het beste kan doen, waardoor je nog langer plezier hebt van je nieuwe wandelschoenen.

Wij verkopen onderhoudsmiddelen voor wandelschoenen van het merk Nikwax.

We hebben onderstaande merken wandelschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten wandelaars en voettypes.

 • Lowa
 • Meindl
 • Salomon
 • High Colorado

 

Op deze pagina staat onderaan een impressie van onze collectie wandelschoenen.
Verder hebben we wandelkleding, rugzakken, wandelsokken en wandelstokken van onderstaande merken in onze collectie:

 • Deuter
 • Leki
 • Falke
 • Tenson
 • Ice peak
 • Luhta
 • High Colorado
 • Lowa
 • Nikwax

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).